BERBA GROŽĐA „STARCI 2014.“

652 0

STARCI, 20. rujan 2014. – Udruga vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ Staro Petrovo Selo danas je po drugi puta organizirala manifestaciju kojom slave grožđe, vino i običaje vezane za berbu grožđa.

Sudionici su se okupili kod kapelice sv.Vinka, gdje su im se pridružili članovi KUD-a Godinjak koji su simbolično brali grožđe i najavili ovogodišnju berbu grožđa na obroncima petrovoselskog gorja. Otvorenje berbe grožđa najavio je pucanjem iz mužara Vladimir Plavac.

Nakon prijepodnevne kiše lijep je dan ozario Starce, vinogradare i ljubitelje vina, koji su se potom okupiti kod „stare škole“, družili se uz tamburaše i izabrali novu Vinsku kraljicu „Sveti Vinko“. To je Nikolina Pršuta iz Godinjaka koja je uz spretnost u berbi i gaženju grožđa, potvrdila i znanja iz vinogradarstva i vinarstva te običaja vezanih za vinogradarstvo. Sudionice ovogodišnjeg natjecanja predsjednik udruge Stjepan Pavlagić, načelnik općine Staro Petrovo Selo Željko Kočijašević i članovi prosudbenog povjerenstva darivali su cvijećem.

Bilo je to još jedno lijepo druženje petrovoselskih vinogradara uz tamburaše i njihova kvalitetna vina.

Ova je manifestacija organizirana uz potporu Turističke zajednice Staro Petrovo Selo i Općine Staro Petrovo Selo.

Related Post

OŠ IVANA GORANA KOVAČIĆA

Autor - 13/11/2015 0
STARO PETROVO SELO, 13. studeni 2015. – Kao što je poznato, ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige odvija se pod motom…