“BIJELI DIM” IZ GRADSKOG SDP-A

992 0

NOVA GRADIŠKA, 27. ožujka 2013. – Članovi glavnog odbora gradske organizacije Socijal-demokratske partije Nova Gradiška večeras su, uoči sutrašnje press konferencije, održali sastanak užeg stranačkog tijela na kojemu

je pala odluka oko kandidata za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

 

Kako neslužbeno doznajemo, aktualni gradonačelnik Josip Vuković, na iznenađenje vodstva organizacije i predsjednika Franje Kikića, povukao se iz kandidature iz „neobjašnjivih“ razloga.

Izbor je pao na arhitekta Vinka Grgića. Ova odluka i ne iznenađuje jer se već neko vrijeme, kako se izbori približavaju, u stranačkim i gradskim kuloarima spekulira o njegovoj kandidaturi.

Još do prije godinu dana u uži izbor vjerojatno bi ušli tadašnji zamjenici gradonačelnika dr. ljepša Rakas-Vujčić i ing. Milan Mateša, ali se situacija od tada dramatično promijenila.

Oboje zamjenika napustilo je gradonačelnika predavši ostavke, što je rezultiralo padom njihovog utjecaja u gradskoj organizaciji i nedavnom napuštanju SDP-a od strane dr. Rakas-Vujčić.

Kandidati za zamjenike najvjerojatnije su Franjo Kikić, Pavle Žegarac, prof. Ivan Adžić i, kao i sam Grgić, novopridošli sdp-ovac dr. Mokricki.

Kao što smo pisali u ranijim prilozima, Vinko Grgić je uspješan arhitekt koji se prije nekoliko godina odlučio vratiti u Novu Gradišku. Kroz intervjue Vinko Grgić je iskazao volju i htijenje da pomogne Novoj Gradiški, a to očito planira političkim angažmanom i iskustvom.

U SDP-u je od ljeta 2011. godine i od tada do danas, uz pomoć i navođenje Franje Kikića, strelovito je napredovao i došao u priliku da postane kandidat za gradonačelnika.

U međuvremenu, Grgićeva tvrtka „Entazis“ je sklopila s gradom već nekoliko poslova, a Matešinim odlaskom Grgić zasjeda na čelo povjerenstva za gospodarstvo grada.

Da li je spreman sjesti na vruću gradonačelničku stolicu i, ako bude izabran, uhvatiti se u koštac sa svim problemima u kojima se grad nalazi, ili će proći kao njegov prijatelj Krunoslav Glavač (HDZ) 2009. godine, vidjet ćemo u svibnju.

Međutim, zadnjih su se dana čule i određene glasine kako će se ipak Vuković kandidirati te u drugom mandatu dovršiti planirano. Naime, gradonačelnik Vuković na početku aktualnog mandata obećao je anulirati nezaposlenost do isteka istog. Dakle, po tom preoptimističniom scenariju Nova Gradiška danas ne bi imala nezaposlenih.

Da li će Vuković zaista pokleknuti ne izvršivši planirano i da li je spreman prepustiti nekom drugom finalizaciju svoje započete renesanse novogradiškog gospodarstva ostaje za vidjeti do sutra navečer kada će SDP službeno predstaviti kandidata.

Related Post

HDZ-ovci izabrali svoje kandidate

Autor - 09/11/2011 0
  Po okončanju postupka predlaganja, u miroljubivoj atmosferi, pristupilo se tajnom glasanju za četrnaest, od šesnaest, po abecednom redu složenih…

FORUM ZA SLOBODU ODGOJA

Autor - 28/11/2013 0
Forum za slobodu odgoja izdao je edukativnu igru „Čovječe, ne korumpiraj se!“ koja je nastala tijekom provedbe projekta „Obrazovanje protiv…

NOVINARSKO PITANJE

Autor - 27/05/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 27. svibanj 2012. – Na konferenciji za novinare Gradskog odbora HDZ-a, Nikola Knežević, novinar Radio Nove Gradiške zatražio…