NOVA GRADIŠKA – STRMAC

1001 0

NOVA GRADIŠKA / STRMAC – 26. ožujka 2013. – Premda je kalendarski nastupilo proljeće, zima se još ne predaje. Snijeg popraćen niskim temperaturama zabijelio je „napokon“ i novogradiško područje.

Zanimljivo je to da snijega u Novoj Gradiški skoro nije ni bilo još od prosinca prošle godine. Točnije od jeseni. Padao je ali se nije zadržavao, iako je već u nekoliko navrata napravio kaos u ne tako dalekom Zagrebu.

Nismo imali snijega preko zime, ali zato smo ga imali u jesen i sad na proljeće.

Na obližnjem Strmcu sve je prekriveno snijegom. Idealno za „proljetne“ sanjkaše i planinare koji su došli uživati zadnje trzaje zime.

Na brdu Slavči bijeli pokrivač dobrim je dijelom prekrio prvo proljetno cvijeće, a većini voćara koji su obrezali voćke zadao malu brigu.

Prekrio je snijeg i „friško“ posađene maćuhice u centru grada, pa možemo očekivati ponovljeno proljetno uljepšavanje od strane djelatnika tvrtke „Slavča“.

Više na fotografijama:

NOVA UMJETNA STIJENA ZA PLANINARE

NA SLAVČI:

 

Related Post

DJEČJI POKLADNI DAN

Autor - 09/02/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 9. veljače 2013. – Danas su tradicionalno pokladni dani, našem, gradu počeli dječjom pokladnom povorkom od Osnovne škole…

PRIOPĆENJE SLAVČE

Autor - 21/08/2014 0
Analizirani uzorci vode sa područja općina Okučani i Stara Gradiška imaju povišenu koncentraciju boje, mutnoće, mangana i željeza, što je…

NEĆE IH ZABORAVITI

Autor - 31/08/2015 0
LJUPINA – Članovi NK “Slaven” Ljupina 29. kolovoza organizirali su deseti po redu Memorijalni nogometni turnir u sjećanje na pet…