BILO JE RAZLOGA ZA SLAVLJE U ADŽAMOVCIMA

731 0

ADŽAMOVCI, 7. veljače 2015. – Bilo je jučer opravdanog razloga za slavlje u OŠ Vladimir Nazor“ u Adžamovcima. Došla su čak dva ministra na potpisivanje Povelje o izgradnji sportske dvorane pa će ta škola i njeni učenici,

ali i cijela lokalna zajednica, nakon višegodišnjih peripetija s raznim problemima i izvođačem radova, napokon dobiti željenu dvoranu. Bit će ona slijedeće godine, kako je naglasila ravnateljica Marija Petričević, kada će se obilježiti 150. obljetnica Škole, najveći poklon za taj jubilej.

 

Škola kao kulturno i društveno središte

 

-Meni je posebno zadovoljstvom i ugodna dužnost obratiti vam se, u zaista sjajnoj prigodi za našu školu, polaganja temeljnog kamena za početak izgradnje sportske dvorane naše škole.

Sportska dvorana će našim učenicima omogućiti dodatne aktivnosti unutar školske ustanove. Od velikog značaja je, ne samo za našu školu, već i za cijelu lokalnu zajednicu jer na taj način ostvarujemo uvjete za realizaciju našeg razvojnog plana škole, a to je da škola u Adžamovcima postrane kulturno i društveno središte ovog mjesta. Školska zgrada u kojoj se nalazimo dograđena je i adaptirana 2000. godine. Drugi korak tog projekta je izgradnja školske dvorane. Taj drugi korak i ovaj trenutak čekali smo 15 godina. Dužnost ravnateljice obnašam šestu godinu. U tom vremenu sam se gotovo svakodnevno susretala s pitanjem naših djelatnika, učenika i roditelja „ kada će početi gradnja naše dvorane“. Neću zaboravit učenika Marka koji je na satu razrednika postavio pitanje „ravnateljice u koji ću ja razred ići kada bude gotova naša dvorana“. Marko je danas 7. razred i nadam se da će prije nego ode u srednju školu zaigrati nogomet u našoj novoj dvorani. Stoga zahvaljujem svima koji su godinama ulagali trud i ustrajali na inicijativi izgradnje naše dvorane.

Danas je za nas veliki dan. Željela sam da ostane zapisan, ne samo u spomenici naše škole, nego da bude ugrađen i u same temelje naše dvorane. U tu svrhu izradili smo Povelju koju će zajedno sa mnom potpisati naši dragi gosti, gospoda ministri, župan i načelnik.

Nadam se da ćemo se svi skupa slijedeće godine naći na ovom istom mjestu kako bi proslavili otvorenje izgrađene dvorane u Adžamovcima. Slijedeće godine obilježavamo 150. obljetnicu naše škole i to će nam biti najveći poklon za taj jubilej. Ovom prilikom vas pozivam da si za slijedeću godinu planirate tu svečanost i ponovni posjet ovoj školi – kazala jer ravnateljica Marija Petričević.

 

Dvorana za mještane, sportske klubove i udruge

 

– Trebam zahvaliti ministrima, prije svega Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje je provelo natječaj i bilo nam na raspolaganju sve vrijeme realizacije ovog projekta.

Ova dvorana će, kada bude izgrađena, biti korištena ne samo za potrebe škole, već će ju koristiti i mještani Adžamovaca i susjednih naselja, sportski klubovi i udruge, koji imaju potrebe za jednim ovakvim objektom.

Od inicijative tadašnjeg ravnatelja Stanislava Kekeza do današnjih dana, sadašnja ravnateljica Marija Petričević i Općina Rešetari uspjeli su postići da projekt izgradnje dvorane započne. Želimo ga što prije završiti i učiniti ovaj kraj kvalitetnijim i prosperitetnijim. Svakim dan nam se događa nešto pozitivno i smatram, da ćemo za koju godinu uživati plodove dosadašnjeg rada. Zahvaljujem se ministrima što su došli i svima drugima koji su dali svoj doprinos da se dvorana gradi – kazao je općinski načelnik Zlatko Aga.

 

Dvorana će biti kamenčić u mozaiku nove Škole -Lijepo je vidjeti da se konačno nastavlja izgradnja sportske dvorane. Kao što znate prvi pokušaj nije bio naročito uspješan. Ova škola dobit će konačno školsku dvoranu koja će biti samo jedan mali kamenčić u mozaiku jedne nove Škole koju mi gradimo, Školu u koju će djeca ići s veseljem. Naime, znate da smo ove godine započeli ozbiljne projekte kao što su projekt e-škola i projekt promjene kurikuluma. Sve će to, nadam se, rezultirati jednom novom Školom, u koju djeca više neće ići s grčem u želucu već s zadovoljstvom. Investirat ćemo i dosta novaca, u e-škole, naprimjer, biti će utrošeno 300 milijuna kuna u slijedećim godinama. Mogu reći da se veselim tome i nadam se potpori svih, bez obzira na političke stranke kojima pripadali jer je sve to što radimo za dobrobit Hrvatske. Želim da lopta u ovoj dvorani se što prije čuje – kazao je Ministar Vedran Mornar.

 

Dvorana vrijedna 8 milijuna kuna

 

-Napokon smo dočekali dan kada je položen kamen temeljac za sportsku dvoranu u Adžamovcima. Mnogi ljudi su me pitali proteklih godina kada će se dvorana izgradi i da li će se uopće izgraditi. Bilo je dosta problema koji su sada iza nas i ustrajnost se isplatila. Vrijednost ove investicije s PDV-om je oko 8 milijuna kuna. Sredstva je iz programa EIB II osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a 2o posto je sufinanciranje od strane Općine Rešetari. Dogovorili smo se da će Brodsko posavska županija prepoloviti obvezu Općine i za izgradnju dati 10 posto. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u ovom projektu posebno načelniku Zlatku Agi – kazao je župan Danijel Marušić

Related Post

RADOST DJEČJEG LJETOVANJA

Autor - 26/06/2014 0
REŠETARI, 26. lipnja 2014. – Društvo „Naša djeca“ Rešetari i ove godine organizira ljetni kamp za djecu u Balama. Ljetovanje…

ODRŽANA SKUPŠTINA KLD REŠETARI

Autor - 31/01/2016 0
REŠETARI, 31. siječanj 2016. – Na redovnoj izvještajnoj godišnjoj Skupštini Književno-likovnog društva Rešetari njegovi su članovi imali razloga iskazati zadovoljstvo…

Konji kao hobi

Autor - 15/10/2011 0
  ADŽAMOVCI, 27. rujna 2011. – Zvonko Domazetović iz Adžamovaca jedan je od sve brojnijih zaljubljenika u konje na novogradiškom…