NOVA GRADIŠKA DOBILA JOŠ JEDNU POLITIČKU STRANKU

510 0

Uskoro će u Novoj Gradiški biti provedeni unutarstranački izbori na kojima će se izabrati pravo vodstvo – kazala je predsjednica ORaH-a dr.sc Mirela Holy

NOVA GRADIŠKA, 9. veljače 2015. – I službeno Nova Gradiška je dobila još jednu političku stranku. Kako je jučer poslije podne u gradskoj vijećnici, gdje u se okupili članovi, simpatizeri i gosti rekla predsjednica ORaH-a dr.sc Mirela Holy u Novoj Gradiški su stvoreni uvjeti za osnivanje Gradske organizacije.

 

Svečanom sjednicom predsjedala je Povjerenica Gradske organizacije Nova Gradiška Kesnija Zuzija, a uz predsjednicu Mirelu Holy, bili su potpredsjednici Davor Škrlec prof. dr. sc. i EU parlamentarac i Božana Zadro dipl. iur., te Mihael Novoselec, predsjednik regionalnog ogranka iz Osijeka.

– Drago nam je da je Nova Gradiška stekla uvjete da formira organizaciju. Željela bih vas informirati na koji način ide izgradnja infrastrukture ORaH-a . Mi kapilarno gradimo stranku što podrazumijeva da naše regionalne organizacije detektiraju ljude na terenu koji budu predlagani Predsjedništvu stranke kao povjerenici za neki grad. Njihova je funkcija da u što kraćem roku motiviraju dovoljan broj ljudi, a to je minimalno 20 članova i članica, kako bi se moglo krenuti u pravo formiranje organizacije.

Nova Gradiška je ispunila taj uvjet i zato danas imamo ovu sjednicu. Uskoro će u Novoj Gradiški biti provedeni unutarstranački izbori na kojima će se izabrati pravo vodstvo. Kad govorimo o vodstvu organizacije onda to podrazumijeva da će se birati predsjednika ili predsjednicu Gradske organizacije ORaH-a, te potpredsjednike, jednog muškarca i jednu ženu, zato što su sve funkcije koje su dualnog tipa u ORaH-u moraju zadovoljavati uvjete za paritetnu demokraciju, jer smatramo da nema ravnopravnog društva ukoliko nemamo jednaku zastupljenost muškaraca i žena u političkom životu.

Naša je statutarna obveza da kada se kreiraju liste imamo jednak broj muškaraca i žena na svim listama. U vašoj izbornoj jedinici također će biti poštovan taj princip i bit će 7 muškaraca i 7 žena. Što je jedini način da žene dobiju punu afirmaciju u političkom životu – kazala je Mirela Holy.

Nakon što se izaberu Predsjedništvo i Gradski forum članovi ORaH-a će nastaviti s aktivnosti vezane za motivaciju novih članova i izradu kvalitetnog programa u kojima će se predložiti konkretne načine rješavanja , ponajprije gospodarskih problema u Novoj Gradiški, ali i svih drugih problema koji muče ljude.

– Smatramo da na izbore treba ići kada imate kvalitetan program i kvalitetne ljude, koji mogu realizirati taj program. SWigurni smo da ćete kvalitetno raditi u javnom interesu vaših sugrađana – kazala je Mirela Holy.

Održana je tribina pod nazivom “Poljoprivredna politika ORaH-a i korištenje sredstava iz EU fondova”.

Related Post

ZARADILI PREKRŠAJNE PRIJAVE

Autor - 31/05/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 31. svibnja 2016. – Današnja sjednica Gradskog vijeća imala je sinoć i svoju uvertiru u restoranu Maksimilijan gdje…

HABITAT III

Autor - 01/09/2016 0
ZAGREB – U četvrtak, 1. rujna 2016. održano je u Multimedijalnom centruMuzeja Mimara u Zagrebu predstavljanje publikacije Nacionalni doprinos Republike…

HRVATSKI SABOR

Autor - 03/02/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 3. veljače 2016. – I u ovom mandatu Nova Gradiška će imati saborskog zastupnika. Bit će to Davor…

EUROPARLAMENTARKA MARIJANA PETIR

Autor - 03/07/2014 0
Na danas održanoj plenarnoj sjednici Europskog parlamenta, zastupnica Marijana Petir izabrana je za članicu u Odboru za poljoprivredu i ruralni…