Birački spiskovi

1343 0

NOVA GRADIŠKA, 24. siječanj 2012. –  Euroskeptici koji tvrde da je referendum o pristupanju Hrvatske EU bio nelegitiman, navode više razloga. Jedan mogu pronaći i u Novoj Gradiški, a odnosi se na neuredne biračke spiskove.

Nova Gradiška, naime, u biračkim spiskovima ima evidentiran broj od 14.130 birača uključujući naselja Kovačevac, Prvču i Ljupinu.

 

Prema posljednjem popisu stanovništva u Novoj Gradiški, uključujući i ta prigradska naselja, živi 14.196 stanovnika. Treba dodati da je u našem gradu u posljednjem popisu popisano i 760 osoba koje tu ne žive.

 

Prosudite sami kakva je vjerodostojnost biračkih spiskova. Ako se usporede podaci Državnog izbornog povjerenstva sa podacima Državnog zavoda za statistiku ispada da u Novoj Gradiški, uključujući i naselja Kovačevac, Prvču i Ljupinu ima samo 66 građana bez prava glasa.

Related Post

PROGNANIČKO NASELJE KOVAČEVAC

Autor - 13/09/2016 0
Na rubu grada, u prognaničkim kućicama, osim prognanika koji čekaju rješenje svojih statusa, žive i domicilne obielji slabijeg imovinskog stanja,…

PO PRVI PUT

Autor - 07/07/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 7. srpnja 2014. – Odsjek za društvene djelatnosti Grada Nova Gradiška u suradnji s gradskim ustanovama, udrugama i…