MERCEDESOM KROZ NOVU KAPELU VOZIO 139 KILOMETARA NA SAT

473 0

NOVA GRADIŠKA, 24. siječanj 2012. – Kako je priopćila

Policijska uprava brodsko-posavska, danas, oko 14.15 sati u Novoj Kapeli, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su obavljajući nadzor u prometu utvrdili prekršaje. Koristeći službeni presretač izmjerili su brzinu od 139 kilometara na sat, kojom se kretao 31-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Mercedes, iako je na toj dionici brzina ograničena na 70 km/h. Izvršenim alkotestom u organizmu vozača, utvrdili su koncentraciju alkohola u iznosu od 1,39 promila. Alkoholizirani vozač je zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja, te protiv njega slijedi odgovarajući obavezni prekršajni nalog, odnosno optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Opelom oborio i teško ozlijedio biciklistu

 

Jučer oko 6.45 sati u Slavonskom Brodu, na raskrižju Budakove i Tomićeve ulice, dogodila se prometna nesreća u kojoj je biciklist teško ozlijeđen. Do prometne nesreće je došlo jer 50-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Opel Corsa, prilikom skretanja na raskrižju udesno, nije vodio računa o 34-godišnjem biciklisti, koji se kretao u istom smjeru, pri čemu je desnim dijelom vozila udario u biciklistu. Vozač bicikla je pao na kolnik, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede, a po ukazanoj liječničkoj pomoći zadržan je na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Protiv 50-godišnjaka u suradnji sa državnim odvjetništvom slijedi kaznena prijava.

 

Stanje sigurnosnih događanja za protekla 24 sata

 

Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata evidentirano je ukupno 11 kaznenih djela od kojih su devet kaznenih djela iz općeg kriminaliteta, jedno kazneno djelo iz gospodarskog i jedno kazneno djelo iz kriminaliteta droga. Svih devet kaznenih djela općeg kriminaliteta su imovinska kaznena djela i to tri kaznena djela krađe kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti, dva kaznena djela teške krađe, jedno kazneno djelo utaje i tri kaznena djela oštećenja tuđe stvari.

 

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata dogodilo se ukupno tri prometne nesreće od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozlijede.

 

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentiran je jedan prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

Kaznena djela

 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem Policija je utvrdila osnovanu sumnju da je 51-godišnjak s područja općine Sibinj zajedno s dvije muške osobe u dobi od 42 i 26 godina iz Slavonskog Broda počinio kazneno djelo „Prijevara“. Oni su od srpnja prošle godine do pokretanja kriminalističkog istraživanja prijevarom oštetili poduzeće iz Slavonskog Broda tako što su lažnim prikazivanjem činjenica i lažnim obećanjima doveli u zabludu to poduzeće, da bi sebi pribavili protupravnu imovinsku korist. Protiv njih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo „Prijevara“.

Related Post