BLAGDAN SVETOG MIHOVILA I POLICIJE

999 0

SLAVONSKI BROD – Svečanim programom u dvorani Prometne policije u Slobodnici završen je program obilježavanja današnjeg blagdana Svetog Mihovila, odnosno Dana policije. Uz nastup učenika Osnovne škole Hugo Badalić,

podijeljene su zahvalnice građanima i institucijama u znak dobre obostrane suradnje, kao i pohvalnice policijskim službenicima za samoprijegoran i nesebičan rad. Program je uveličao i poznati Brodski sportaš Krešimir Šimić (sin poginulog branitelja), odrecitiravši jednu od svojih domoljubnih pjesama, koje inače piše.

 

Danas u dopodnevnim satima, policajci su u znak sjećanja na svoje poginule kolege u domovinskom ratu, položili vijence ispred upravne zgrade u Mažuranićevoj ulici i ispred centralnog križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu. Održana je i Sveta misa u crkvi Gospe brze pomoći.

 

Na centralnom gradskom trgu, Trgu Ivane Brlić Mažuranić, prezentirana je policijska oprema i vozila, dočekani biciklisti-policajci koji su startali iz Nove Gradiške, te upriličen prigodni program, kojeg je promatralo mnoštvo učenika osnovnih škola i građana. Na njemu su nastupili Akrobatski rock’n’rol klub Top dance, Karate klub Slavonski Brod, Hakpido klub Sveti Mihovil, a interventna policija izvela je pokaznu vježbu.

 

U posljednjih nekoliko dana održana su i tradicionalna sportska natjecanja u streljaštvu, malom nogometu, tenisu i borilačkim sportovima. U najpopularnijem i najmasovnijem natjecanju u malom nogometu, pobijedila je Granična policija Stara Gradiška.

 

Sve u svemu, danas je bilo svečano, onako kako to dolikuje kad se slavi svoj dan.

 

Čestitkama svim policajkama i policajcima u prigodi dana njihova zaštitnika Svetog Mihovila, pridružuje se i redakcija SBplus-a i Novagre.hr.

 

Autor SBplus i Novagra.hr

 

Related Post