SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

1732 0

Neujedinjena oporba dala je priliku gradonačelniku, ne samo opravda svoje postupke, već i da žestoko uzvrati na optužbe

NOVA GRADIŠKA, 28. rujan 2012. – Mirko Golovrški i dalje je predsjednik Gradskog vijeća, a o odgovornosti gradonačelnika Josipa Vukovića za sporni kredit

od 10 milijuna kuna nije se ni raspravljalo. SDP-a, za sada, kao jedina vladajuća stranka u gradu i njegovi čelnici, iako nemaju većinu u Gradskom vijeću, mogu odahnuti.

 

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća za raspravu o odgovornosti Mirka Golovrškog i njegovu smjenu, što su tražili HDZ-a i HDSSB-a, bilo je dovoljno ruku. Dovoljno ruku da se raspravlja o odgovornosti gradonačelnika Josipa Vukovića, međutim, nije bilo, jer za to nisu bili vijećnici HDSSB-a (nedostajao je Mokrović). SDP-e nije danas imao ruke svojih „pobunjenih“vijećnika doktora Maria i Dalibora Marića koji, kao što se očekivalo, nisu došli na sjednicu, ali je imao značajnu ruku u odlučivanju nezavisnog vijećnika Josipa Stanešića.

Dinka Matijević (HDSSB) zatražila je i dobila stanku od 15 minuta nakon koje je u ime Kluba vijećnika HDSSB-a zatražila da se sjednica prekine. Ostali vijećnici nisu podržali prijedlog pa su Dinka Matijević i Dubravko Gubić napustili sjednicu.

Nakon rasprave o odgovornosti Mirka Golovškog i argumenata za i protiv smjene, koje su obrazložili dr. Dražen Oršulić (HDZ), s jedne, i Franjo Kikić i Marijan Radić (SDP) s druge strane, sedam je vijećnika bilo za smjenu i isto toliko protiv smjene, što jer značilo da od smjene nema ništa. Za govornicu su je izašao i Mirko Golovrški i u emotivnom govoru, koji je utišao vijećnicu, opravdao svoje postupke.

Neujedinjena oporba, ako se HDZ-eu i HSS-u doda HDSSB-e, dala je priliku gradonačelniku da se kroz odgovore na vijećnička pitanja na Aktualnom satu, ne samo opravda svoje postupke, već i dosta žestoko uzvrati na optužbe vijećnika i medija.

Dakako da kriza gradske vlasti ovime nije privedena kraju jer SDP-e nema većinu u Gradskom vijeću koje mora odluke donositi, a za njih su potrebne vijećničke ruke. Danas ih je više bilo na strani oporbe, a odluke su ipak išle na ruku SDP-a, gradonačelnika Josipa Vukovića i predsjednika vijeća Mirka Golovrškog.

Kriza gradske vlasti imati će i svoj sudski epilog. Gradonačelnik Josip Vuković i predsjednik Vijeća Mirko Golovorški najavili su tužbe protiv onih koji su ih javno oklevetali. Uskoro u video prilogu donosimo najznačajnije dijelove rasprava sa današnje sjednice.

 

Related Post

Autor - 05/11/2011 0
{vimeo}31655922|450|253|1{/vimeo}

NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

Autor - 23/08/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 23. kolovoza 2013. – U sklopu prve glazbene večeri NG glazbenog ljeta u prostoru „stare knjižare“ na novogradiškom…

Trg na trgu

Autor - 20/07/2017 0
NOVA GRADIŠKA – Puštanjem u promet kružnog toka i postavljanjem klupa privedeni su kraju radovi na platou ispred Gimnazije i…