Blagoslov obnovljene kapelice sv Ivana Krstitelja

1183 0

Autorica Višnja Mikić

STARO PETROVO SELO – U četvrtak  je, uz blagdan Mučeništva sv Ivana Krstitelja, u Starom Petrovom Selu blagoslovljena obnovljena kapelica Mučeništva sv Ivana. Kip sv Ivana Krstitelja za kapelicu je nabavila č.s. M.  Suzana Muzuković, klarisa, rodom iz St. Petrovog Sela, a kapelicu su uredili vjernici dijela sela koje gravitira kapelici.

Svečanu euharistiju kod kapelice predslavio jemons Antun Prpić, arhiđakon Posavskog arhiđakonata Požeške biskupije i župnik u Brodskom Stupniku, a nekadašnji župnik u Starom Petrovom Selu.

Podsjetio je okupljene vjernike da su u mjestu, uz župnu crkvu sv Antuna Padovanskog, izgrađene tri kapelice: Gospe žalosne, Mučeništva sv Ivana Krstitelja i sv Valentina –  sve tri 1857.g. Kazao je kako smo se okupili proslaviti blagdan svetca i blagosloviti kapelicu, ali i moliti za sve koji od njezine gradnje i kroz obnovu sve do danas živjeli tu i dolazili  molili zagovor sv Ivana.

U koncelebraciji su bili štivički župnik, Josip Vračarić i domaći – staropetrovoselski, Ivan Nikolić, koji je zahvalio vjernicima na dolasku, a p

osebno svima koji su sudjelovali u obnovi i uređenju kapelice. Nakon svete mise, upriličeno je druženje uz okrjepu koje su također pripremili vjernici čiji su domovi u blizini spomenute kapelice.

 

 

 

Related Post