VOZAČI „MRTVI PIJANI“: Na autocesti vozio (2,74) u suprotnom smjeru, u G. Bogićevcima (2,80) uhićen i odveden na triježnjenje 

705 0

Foto: PUBP

 

SALAVONSKI BROD – Na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3, na području Općine Nova Kapela dogodila se prometna nesreća nakon koje je sudionik napustio mjesto događaja, no naknadno ga je zaustavio djelatnik vučne službe do dolaska policije. Utvrđeno je da se radi o 57-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, koji je upravljajući osobnim automobilom (na mjestu gdje je lijeva prometna traka zatvorena za promet zbog radova) zbog neprilagođene brzine kretanja prednjim i bočnim dijelom vozila udario u niz prometnih znakova. Potom je napustio mjesto događaja te se prije zaustavljanja kretao oko 300-tinjak metara suprotnim smjerom autoceste. Alkotestom je u vozačevu organizmu očitana koncentracija alkohola od 2,74 promila. Policijski službenici su 57-godišnjaka zadržali u policiji na otriježnjenju te protiv njega podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja. 

 

S 2,80 promila isključen iz prometa i zadržan u policiji na otriježnjenju

Policijski službenici Policijske postaje Okučani, dana 18. ožujka, u 19.25 sati, na području Općine Gornji Bogićevci, prilikom nadzora prometa zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnjak. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,80 promila, koji je priveden i zadržan u policiji na otriježnjenju, a nakon liječničkog pregleda i konstatacije da je sposoban za daljnji postupak u policiji. Policijski službenici protiv 45-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Related Post