Prezentirani turistički sadržaji Brodsko–posavske županije na „Festivalu čokolade“ u Opatiji

381 0

SLAVONSKI BROD – Nakon što je Turistička zajednica Brodsko – posavske županije (26. – 29. Studenog 2018) zajedno sa ostale 4 slavonske županije predstavila turističku ponudu i potencijale Slavonije kao poželjne, dostupne i sigurne destinacije u Austriji( Beč), prošli je tjedan u suradnji sa turističkim zajednicama sa područja Brodsko – posavske županije i klasterom „Slavonska košarica“ bila nositelj u pripremi i nastupu na Sajmu u Opatiji.

Bilo je to 13. izdanje manifestacije „Festival čokolade“ u Opatiji, od 7. do 9. prosinca 2018. godine.

Ovaj projekt je sufinanciran od strane Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice u kategoriji sajmova koje je Turistička zajednica Brodsko – posavske županije kandidirala te preuzela ulogu nositelja u suradnji sa Turističkom zajednicama Sl. Broda kao organizatora , TZ Nove Gradiške i Klasterom„Slavonska Košarica“.

Ove godine je festival održan u centru „Gervais“, s tim da je Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u suradnji s turističkim klasterom „Slavonska košarica, čije je sjedište u Slavonskom Brodu, zakupila vlastiti izložbeni prostor. Na njemu su putem promo materijala predstavljeni turistički potencijali Brodskog Posavlja, dok su gastro ponudu županije u dijelu koji se odnosi na slastice prezentirali Domaća radinost NuriZiberi, OPG Sokić te čokoladarnicaChade. Tijekom sva tri dana festivala organizirali smo degustacije.

Posjetitelji su mogli degustirati i kupiti razne vrste čokolade, kolače, bombonjere teproizvode rađene od čokolade, poput džema, rahatlokuma,tjestenine, likere rađene od čokolade kao i vina koja se degustiraju i piju uz desert.

Direktorica ureda; Ružica Vidaoković, univ. spec. oec.

Related Post

POTPISANI UGOVORI

Autor - 20/03/2014 0
SLAVONSKI BROD, 20. ožujak 2014. – U Velikoj vijećnici danas su, uz nazočnost župana Danijela Marušića i njegovih zamjenika Dunje…

NOVI ODBOR REGIJA EU

Autor - 12/01/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 12. siječanj 2015. – Župan brodsko-posavski Danijel Marušić ponovo je izabran u Odbor regija EU.