BOŽIĆNI KONCERT NARODNE KNJIŽNICE I ČITAONICE „GRIGOR VITEZ“

679 0

GORNJI BOGIĆEVCI – NARODNA KNJIŽNICA I ČITAONICA „GRIGOR VITEZ“ GORNJI BOGIĆEVCI i ove 2015. godine organizirala je i održala 20.prosinca svoj tradicionalni BOŽIĆNI KONCERT.

 

Kao i svake godine sala Hrvatskog seljačkog doma „orila„ se veselim glasovima i prekrasnim božićnim pjesmama brojnih izvođača. Koncert je započeo zbor mladih župe Duha Svetoga s pjesmom„Tiha noć“.

Nakon pozdravnih riječi voditeljice Narodne knjižnice i čitaonice „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci Jasminke Klarić i iskazane dobrodošlice svim posjetiteljima posebno dragim gostima pjesnikinji gđi Evici Kraljić i gosp. Zvonku Kraljić te predsjedniku Ogranaka Matice Hrvatske Nova Gradiška gosp. Josipu Ostić sa suprugom gđom Marijom, program je nastavljen nastupom gostiju i to KUD-a „Tkanica“ Okučani pod vodstvom predsjednice KUD-a gđe Zrinke Grgić – dječja skupina i tamburaši koja se predstavila pjesmom „Visom leteć ptice male“ i plesnom koreografijom„Slavonija“ te u nastavku programa pjesmom„Zvončići“ i „Bunjevačkim plesovima“.Veseli, mali folkloraši sve nazočne su oduševili svojim prekrasnim izvedbama i pokupili veliki pljesak. Zatim su brojnim recitacijama i recitalima te igrokazima posvećenim Isusovom rođendanu sve nazočne goste i domaćine pozdravili učenici PŠ Gornji Bogićevci u pratnji svoje učiteljice Spomenke Bošnjaković .

 

Kvintet s pjesmom „Božić bijeli“ ( Andreja Lužar, Tihana Pereković, , Ana-Marija Marić, Vlatka i Helena Klarić ) odjekivao je svojim veselim glasovima.

Udruga umirovljenika predstavila se s pjesmama :„Veselje ti navješćujem“ ,„O Betleme, grade slavni“ i „Hajmo braća sada“.

DUET: Dora i Vlatka Klarić – „Jinglebells“ i zbor mladih izvedbama: „DecktheHalls“ i „Sretan Božić svakome“ .

Na kraju samog koncerta crkveni zbor župe Duha Svetog pridonio je Božićnom ugođaju pjesmama: „ Oj pastiri“ , „Zvona zvone, Božić je“ i “Gloria inexcelsis Deo“ .

 

Načelnik Općine Gornji Bogićevci gosp. Pavo Klarić i župnik fra Ivo Brezović također su pozdravili sve nazočne i čestitali Božić. Božićnu čestitku uputila je u ime KUD-a „Tkanica“predsjednica KUD-a gđa Zrinka Grgić i na samom kraju voditeljica Narodne knjižnice i čitaonice „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci gđa Jasminka Klarić zahvalila se svim izvođačima – gostima i domaćima, svima onima koji su pomogli u organizaciji koncerta, medijima koji su ih pratili, prelijepim voditeljima Heleni Klarić i Matiji Marić. Zaželjela malima i velikima obilje zdravlja, mira, blagostanja i veselja kako bi dočekali svi Isusovo rođenje u svojim srcima i svojim domovima.

 

Kako je Božićno vrijeme – vrijeme darivanja, svim nazočnima djevojke su podijelile simbolične božićne čestitke i anđele s porukama, koji su izrađeni na radionici u knjižnici. Svatko je dobio svog anđela koji će ga čuvati cijelu godinu, do idućeg Božićnog koncerta.

 

Druženje nastavljeno uz tamburaše KUD-a „Tkanica“ , božićne kolačiće, grickalice i sokiće.

 

Sretan, blagoslovljen Božić i novogodišnji blagdani želi Vam Narodna knjižnica i čitaonica „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci.

 

Fotografije: Zvonko Kraljić

Tekst: Jasminka Klarić

 

Related Post

OBILJEŽILI SVJETSKI DAN SEOSKE ŽENE

Autor - 16/10/2014 0
GORNJI BOGIĆEVCI, 16. listopad 2014. – U organizaciji Poljoprivredno-savjetodavne službe, Općine Gornji Bogićevci, udruga žena „Lan“ i „Naša sela“, te…

DAN ZALJUBLJENIH U KNJIŽNICI

Autor - 20/02/2013 0
GORNJI BOGIĆEVCI, 20. veljače 2013. – Na radost djece održana je još jedna dječja radionica u organizaciji Narodne knjižnice i…