BOMBA U AUTOMOBILU – Policajci ga uhitili u Bodergraju, sudac mu odredio mjesec dana istražnog zatvora

572 0

Foto Policija brodsko-posavska 

 

OKUČANI, 26. veljače 2024. – Policijski službenici Policijske postaje Okučani su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom.  Policijski službenici Interventne jedinice policije  su 23. veljače  u Bodegraju zaustavili i kontrolirali kombi vozilo kutinskih registracijskih oznaka kojim je upravljao.  Prilikom zaustavljanja policijski službenici su primijetili da kod sebe ima ručnu bombu koju su mu oduzeli te priveli uz primjenu sredstava prisile. 

Izvršenim alkotestiranjem je utvrđeno da je  pod utjecajem alkohola od 2,72 promila. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je istoga dana u dopodnevnim satima putem telefona prijetio 44-godišnjaku. U suradnji s Policijskom upravom sisačko-moslavačkom, policijski službenici navedene uprave su temeljem naloga Županijskog suda u Sisku izvršili pretragu doma od 39-godišnjaka kojom prilikom su pronađene dvije ručne bombe. 

Policijski službenici PU brodsko-posavske protiv 39-godišnjaka podnijeli kaznene prijave zbog kaznenog djela Prijetnja i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari nadležnom državnom odvjetništvu te prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dana, 25. veljače 39-godišnjak je doveden sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu koji mu je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Related Post