POLICIJA U DJEČJEM VRTIĆU „RADOST“

556 0

SLAVONSKI BROD, 21. ožujak 2014. – Danas, u vremenu od 9 do 9.35 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, posjetili su dječji vrtić „Radost“ u Slavonskom Brodu,

kojom prilikom je policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Irena Held, educirala djecu na temu prometne kulture, odnosno sigurnog sudjelovanja u prometu. Ovu preventivnu policijsku aktivnost, u dvorištu dječjeg vrtića, popratilo je oko 30-tak djece zajedno sa tetama iz vrtića.

Policijska službenica je poučila djecu o osnovama ponašanja u prometu, o tome kako na najsigurniji način prijeći preko ceste te koristiti obilježene pješačke prijelaze. Također je educirala djecu, kako raspoznati i poštivati svjetlosnu prometnu signalizaciju (semafore) u blizini pješačkih prijelaza preko ceste. Govorila je i o korištenju kaciga za vrijeme upravljanja biciklom, sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica u osobnim automobilima, te im je tom prilikom ujedno skrenula pozornost na to kako se ponašati i što učiniti, ukoliko naiđu na nepoznate predmete i minsko eksplozivna sredstva.

 

U konačnici, djeca su radoznalo razgledala službeni motocikl i opremu koju koriste policijski službenici motociklisti te službeno policijsko vozilo.

 

PUBP

Related Post