BRANITELJI NE ŽELE DA IH SE IZJEDNAČI S ANTIFAŠISTIMA

1095 0

GORNJI BOGIĆEVCI, 14. kolovoza 2010. – Mi dragovoljci i veterani Domovinskog rata s ovog mjesta poručujemo, ja u svoje osobno ime, da nećemo dozvoliti da se izjednačimo s borcima antifašizma, pripadnicima 2. svjetskog rata koji su naše članove obitelji, hrvatski narod, poveli od Bleiburga do Srbije i na raznim stratištima mučki likvidirali hrvatsku

 mladež, žene i starce. Mnoge su jame otkopane, međutim, nikom se ne sudi. Sada se sudi pobjedničkoj vojsci, nama hrvatskim braniteljima. Nikako ne prihvaćamo teoriju da bez antifašizma ne bi bilo Hrvatske. Antifašisti na prostorima bivše Jugoslavije spadaju u zločince jer su sudili po kratkom postupku, imali su petokraku na čelu i tada se likvidiralo kako je tko htio. Nitko do sada nije suđen. Na spomen ploči pred crkvom Svetog Duha u Gornjim Bogićevcima veliki je popis likvidiranih hrvatskih domoljuba, čak i onih koji nemaju veze s ratom. Oni su likvidirani da bi se utjerao strah u kosti hrvatskom narodu. Mi smo taj strah prebrodili i poručujemo, ja poručujem, svima onima koji nas žele izjednačit s antifašistima da to ne prihvaćamo. Mi smo pobijedili i nikom nismo sudili, ostavili smo oružje i otišli raditi svaki svoj posao. Ta namjera traje od smrti našeg vrhovonog zapovjednika Franje Tuđmana. Potencira se NOB, antifašisti, Jasenovac i ne znam koji sve drugi logori. Nitko, međutim, ne spominje stratišta Hrvata, koja su daleko veća od svih stratišta koja nama žele naturiti. Imam osjećaj da još uvijek našom državom vladaju oni koji su vladali od 1945. godine. Postoje razni Boljkovci i Manolići koji su sigurno vršili likvidacije nad hrvatskim narodom. Kada se nešto malo napiše u novinama to je sve. Neka hrvatska vlast to rasčisti da mi branitelji možemo normalno funkcionirat.

Ne želimo se s nikim izjednačiti, pa ni s antifašističkim borcima. Želimo živjeti svoj život u državi koju smo stvorili za sebe i za našu djecu – kazao je pukovnik Adam Tomičić, predsjednik odbora za obilježavanje obljetnica 121. brigade HV-e i drugih obljetnica iz Domovinskog rata na otvranja županijskih igara udruge veterana i dragovoljaca.  

 

Related Post