Članovi HKUU “Trenk” iznenadili nastupom na otoku Pagu

1669 0

NOVA GRADIŠKA – U doba korone puno toga postalo je izazov, pa tako i rad udruga. Članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk” pridržavali su se svih odredbi i mjera, a kada je dopušteno okupljanje, nastavili su s probama. Žao im je bilo što su u Slavoniji odgošene brojne manifestacije na kojima su trebali nastupiti (Đakovo, Pleternica, Daruvar). Odlukom svih članova, odlučili su se na dvodnevno putovanje na Jadran, točnije, otok Pag u mjesto Novalja, od 18.-19.07.
Nakon razgledavanja Novalje i kupanja, navečer su sudjelovali na misi u crkvi Svete Katarine u Novalji. Kroz cijeli grad prošetali su se pjesmama, a nakon toga odradili su prekrasan nastup na gradskom trgu. Izveli su pjesme i plesove Zapadne Slavonije. Publika je bila i više nego iznenađena. Bila je to prilika i za obući nove nošnje koje je udruga kupila protekle godine. Riječ je o svečanim svilenim nošnjama koje su se nosile zapadno od Slavonskog Broda.
Kao što to obično bude na ovakvim putovanjima, najviše se mogao čuti, smijeh, pjesma i šale.
Sve koji se želi pridružiti, djecu, mlade i odrasle pozivaju da im se priključe i kvalitetno provedu svoje vrijeme.
“Nadamo se da će od jeseni situacija biti bolja i da ćemo na planirane nastupe. U mi želimo biti domaćini i organizirati manifestacije. Do tada, bavit ćemo se nabavom nošnji i njihovih dijelova, te uvježbavanjem novih koreografija” – poručuje Vesna Vlaović, tajnica i voditeljica HKUU “Trenk” Nova Gradiška.

Foto album koji možete pogledati  na

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3247885508591216&type=3

Related Post

NOĆ JEZIKA

Autor - 24/06/2016 0
Dođite večeras na NOĆ JEZIKA, jedinstven događaj u organizaciji UGNG , ERASMUSA i suorganizaciji GKNG i odlično se družite uz…