BRANITELJI POMAŽU – ZAJEDNO U RATU, ZAJEDNO U MIRU (foto)

854 0

ADŽAMOVCI, 6. travanj 2011. – Članovi Poljoprivredne braniteljske zadruge Stara Kapela i članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Zebre“ danas su odradili još jednu u nizu hvale vrijednih radnih akcija. Odazvali su se na poziv Zlatka Age, načelnika općine Rešetari i obili žbuku sa zgrade stare osnovne škole u Adžamovcima. – Ovo je

još jedna u nizu ovakvih i sličnih radnih akcija. Posljednjih godina organizirali smo ih petnaest i proveli na području općina Nova Kapela, Stara Gradiška, Vrbje, Cernik, i sada na području općine Rešetari. Pomažemo na području svih općina. Danas je nositelj ove akcije Poljoprivredna braniteljska zadruga Stara Kapela , sudjeluju i članovi Udruga specijalne policije „Zebre“ – kaže Antun Staklarević, predsjednik „Zebri“. Dodaje da će se i ubuduće odazivati na pozive i u okviru svojih mogućnosati pomagati lokalnim zajednicama kao i do sada na uređenje ukoliša, saniranju nelegalnih odlagališta otpada i slično.

– Stara škoska zgrada je izdvojeni dio stotinjam metara udaljene matične OŠ „Vladimir Nazor“. U tim se prostorima odvijala razerdna nastava, a u zimsko vrijeme čak i nastava tjelesnig odgoja. Godinama se zgrada više ne koristi Od kada se izgradila nova škola ova se zgrada ne koristi. U pripremama smo za izgradnju školsko-športske dvorane pri OŠ „Vladimir Nazor“. Očekujemo da ćemo ove godine krenuti s njenom izgradnjom, kako bi i ta škola “ napokon dobila dvoranu.

 

Staru školu smo odlučuili, zajedno s osnivačem škole Brodsko-posavskom županijom, obnoviti, staviti u funkciju i dati na korištenje školi i lokalnoj zajednici. Razmišljali smo da u jednom dijelu ovih prostora svoj prostor dobije i Savez mladih općine Rešetari, koji smo formirali, a gdje bi se mladi mogli okupljati, organizirati i provoditi razne aktivnost. Drugi dio bi koristili za potrebe škole, dio za predškolski odgoj, a idio za loklanu zajednicu i za manje skupove.

 

Ovo je danas velika pomoć u obnovi zgrade. Uređenje dvorišta, iskidanje stare fasada i priprema za žbukanje stoji po troškovniku 350.000 kuna. Pošto imamo dobru suradnju s udrugom specijalne policije „Zebre“, a među njenim članovi su i branitelji vojni specijalci s područja naše općine. Drago nam je što žele svojim doprinosom pokazati da jedna udruga iz Domovinskog rata i brabnirelji koji su članovi Braniteljske poljoprivredne zadruge mogu biti od kosristi lokalnoj i široj društvenoj zajednici – kazao je općinski načelnik Zlatko Aga.

 

Related Post