BRZO VOZIO I DOBIO KAZNENU PRIJAVU : Teško povrijeđena suvozačica jer se vozač nije prilagodio prometnoj situaciji

1449 0

SLAVONSKI BROD – Iako Policija svakodnevno preventivno i represivno djeluje i upozorava vozače na oprez i poštivanje prometnih propisa prometne nesreće gotovo su svakodnevna pojava.

Dana 16. svibnja 2018. godine u 08,30 sati, na raskrižju Ulice sibinjskih žrtava i Vinogradske ulice u mjestu Sibinj, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, dok su dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede.

Provedenim očevidom policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su utvrdili da je do prometne nesreće došlo iz razloga što 74-godišnji vozač osobnog automobila, prilikom dolaska do raskrižja, nije brzinu kretanja svog automobila prilagodio prometnoj situaciji ispred sebe, tako da nije pravovremeno zaustavio niti uočio osobni automobil kojim je upravljala 30-godišnja vozačica, a koja se u tom trenutku nalazila zaustavljena na kolniku ispred obilježenog pješačkog prijelaza, propuštajući pješake na istom, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela osobnog automobila 74-godišnjaka u stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila.

Nakon udara, automobil 74-godišnjaka je sletio s kolnika na travnatu površinu pokraj raskrižja.

U ovoj prometnoj nesreći, 70-godišnja putnica iz automobila 74-godišnjaka, je zadobila teške tjelesne ozljede te je zadržana na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu, dok su vozač i vozačica zadobili lake tjelesne ozljede pa su nakon ukazane liječničke pomoći, pušteni na kućnu njegu.

Protiv vozača 74-godišnJaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Related Post