CAFFE BAR „HUBERT“ POBJEDNIK PRVOG FESTIVALA ČOBANCA

4099 0

NOVA GRADIŠKA – Povodom 22. obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak danas su Grad Nova Gradiška, Turistička zajednica Nova Gradiška i braniteljske udruge Prijatelji rijeke Save i UHDDR organizirali „Festival čobanca“ – prvo natjecanje u kuhanju čobanca, slavonske delicije iza koje se žlice poližu, dobro popije i druži.

Bilo je tako danas na središnjem gradskom trgu gdje se pod šatorom okupilo 26 ekipa. Bile su to ekipe braniteljskih i drugih udruga, skupine pojedinaca i ekipe novogradiških restorana i kafića, a bilo je i ekipa iz drugih gradova, kao što je bila ekipa iz Sesveta koja je osvojila treće mjesto.

Pobjednik prvog Festivala čobanca je ekipa Caffe bara „Hubert“. Drugo mjesto posvojila je ekipa Caffe bara „Meta“.

Prvi „Festival čobanca“ posjetili su bojni građani koji su imali priliku kušati ono što su u kotlićima skuhale ekipe. Bilo je to jedno lijepo druženje organizirano u počast braniteljima koji su 1. svibnja 1995. godine oslobodili zapadnu Slavoniju, posebno braniteljima koji su živote dali u oslobađanju okupiranih teritorija RH. Njima u čast i slavu položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana.

.

Related Post

NOVO LICE CVJETNOG TRGA

Autor - 20/07/2017 0
NOVA GRADIŠKA, 20. srpnja 2017. – Nakon što je Grad od Srpske pravoslavne crkve otkupio parcelu na Cvjetnom trgu i…