Cerničani izlaze na snijeg

529 0

 

8. veljače 2012. – Prije nešto više od mjesec dana počeo je

hrvatski trećeligaš Mladost iz Cernika temeljne pripreme za iduću sezonu. Trener Dinko Terzić nam je danas rekao da je počeo pripreme s 18 seniora i 5 juniora, ali je, nažalost, ostao bez jednog darovitog mladog igrača. Teško se, naime, razbolio Dario Vrabac, pa je operiran ovih dana u Zagrebu, te je njegov proljetni nastup neizvjestan.

 

Inače, na okupu je standardni sastav iz prošle godine i nije bilo odlazaka. Od prinova se očekuje dolazak vratara Budućnosti iz Rešatara Romana Pikolo koji već trenira sa cerničkim nogometašima, ali se čeka suglasnost njegova matičnog kluba kako bi se registrirao za Mladost.

Trener Terzić na pripremama, koje se odvijaju zbog dubokog sniježnog pokrivača na igralištu, izvan ranije planiranog programa, pa sada rade u teretani u Novoj Gradiški i u dvorani u Cerniku s ovim igračima: Kao, Pikolo, Kalić, Janković, Jelančić, Mulac, Martinović, Lukšić, Ivan i Matej Vlaović, Kumić, Akmačić, Boban, Dubravac, Medved, Burazović, Jurić i Terzić, te s 5 juniora: Jurčević, Gubić, Žakić, Vidović i Šimić.

Prema riječima trenera Dinka Terzića nedostaju treninzi na igralištu, kao i pripremne utakmice. Trebale su se, naime, ovih dana odigrati utakmice s Grobničanom, novskim Libertasom i uzvratna sa Požežanima, ali pošto se i ovaj vikend najavljuju padaline, susreti će biti otkazani jer je nemoguće očistiti duboki snijeg sa igrališta. Trener vjeruje da će i start u prvenstvu biti prolongiran ako se vremenske prilike ne poboljšaju, pa će bar jedan tjedan imati više za, ove godine uistinu kratke i krnje pripreme. No, vjerojatno i drugi klubovi su istoj ili sličnoj situaciji.

Ipak, za danas i sutra trener najavljuju izlazak na snijeg, jer je trening u teretani i dvorani ipak nešto sasvim drugo nego trenirati na igralištu makar i u ovakvim polarnim uvjetima od minus nekoliko stupnjeva i tridesetak centimetara snijega. Možda će im trebati takav ambijent u prvim utakmicama nastavka proljetnog dijela prvenstva, koji prema rasporedu počinje već 26.veljače.

Related Post