Cerničani startaju u subotu u Kutini

441 0

 

24. siječnja 2012. – Hrvatski trećeligaš Mladost iz Cernika

počeo je prošle nedjelje temeljne pripreme za iduću sezonu. Trener Dinko Terzić ima na dispoziciji 18 igrača i 5 juniora. Na okupu je standardni sastav iz prošle godine. Nije bilo ni odlazaka, ni dolazaka. Jedino iz starog sastava neće biti dugogodišnjeg kapetana momčadi Tomislava Đakovića koji je jesenas silom prilika, zbog manjka igračkog kadra, reaktivirao se i pomogao momčadi.

 

 

Trener Terzić radi sa ovim igračima: Kao, Kalić, Janković, Jelančić, Mulac, Martinović, Lukšić, Ivan i Matej Vlaović, Kumić, Akmačić, Boban, Dubravac, Medved, Vrabac, Burazović, Jurić i Terzić. Uz ovu seniorsku momčad pridružilo se i 5 juniora: Jurčević, Gubić, Žakić, Vidović i Šimić. Nakon selekcije s tim kadrom Cerničani će startati u proljetni dio prvenstva.

Prema riječima trenera Dinka Terzića održat će u ovom pripremnom periodu oko 40 treninga i odigrati 7 ili 8 utakmica. Definirani su termini za 3 prve, a ostali će se dogovoriti kasnije. Prvu pripremnu utakmicu imat će, kao i lani, u Kutini protiv Moslavine već u subotu 28. siječnja. U srijedu 1. veljače gostuju u Požegi protiv Slavonije, a prvu ovogodišnju utakmicu u Cerniku odigrat će u nedjalju 5. veljače protiv Libertasa iz Novske.

Ambicije Cerničana su ove godine skromne i žele biti čelna momčad „zlatne sredine“, a to znači plasman na petom mjestu, a svaki pomak prema naprijed je dobro došao. Razlog skromnosti je u tome što je tijekom prošlog ljetnog prijelaznog roka čak 7 igrača napustilo Cernik i sada trener ima relativno mladu, ali i novu momčad, koju uigrava za natjecanje u 3.HNL.

Start je 28. veljače i igraju prvu utakmicu proljeća protiv solidne momčadi Mladosti iz Antina, gdje se uzdaju prvim bodovima. Inače, očekuju dobar start jer u prva 4 kola imaju čak 3 utakmice u Cerniku, što bi značilo, ako se nastavi tradicija o poznatoj nepobjedivosti u Cerniku, dobru žetvu proljetnih bodova.

 

Na slici: trener hrvatskog trećeligaša Mladosti iz Cernika, Dinko Terzić.


Related Post