Nove vještine za novo zapošljavanje

697 0

NOVA GRADIŠKA, 24. siječanj 2012. – U Industrijskom parku, Poslovno inovacijskom potpornom centru Nova Gradiška jučer je održana završna konferencija projekta „Nove vještine za novo zapošljavanje“. O provođenju projekta

ukupne vrijednosti 130.530 eura i njegovom značenju u zapošljavanju, kojemu su uvjet nove vještine i znanja, govorili su partneri u projektu: Milan Mateša, zamjenik gradonačelnika, Krešimir Rudec, tajnik HGK-ispostave Slavonski Brod, prof. Mijo Matošević, ravnatelj Industrijsko obrtničke škole Nova Gradiška, Ivan Sertić direktor Industrijskog parka i projekt asistent Robert Blažinović. Istaknuli su zadovoljstvo ostvarenom suradnjom na projektu, ističući pritom, značaj konstantnog obrazovanja radne snage, bez koje su male šanse da kapital dođe u Brodsko-posavsku županiju i uz zapošljavanje, potakne razvoj.

Projekt „NOVE VJEŠTINE ZA NOVO ZAPOŠLJAVANJE„ realiziran je s ciljem doprinosa novom zapošljavanju i očuvanju postojećih radnih mjesta na području županije kroz unapređenje znanja i vještina radne snage u području novih tehnologija i djelotvornijeg traženja posla s obzirom na potrebe tržišta i trendova u skladu s regionalnim potrebama i zahtjevima.

Projektne aktivnosti uključivale su razvoj partnerstva i poslovne suradnje ključnih čimbenika na tržištu rada, provođenja trening programa u području CNC obrade metala (strojna obrada, programiranje, kontrola kvalitete), informatike te razvoj i uspostavljanje Poslovnog kluba. U projektu su sudjelovala ukupno 82 polaznika koji su stekli nova znanja i vještine u području CNC i IT tehnologije.

Izraženo je uvjerenje da će se nastaviti uspješno partnerstvo i poslovna suradnja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Industrijsko obrtničke škole Nova Gradiška, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Grada Nove Gradiške i Brodsko-posavske županije.

Related Post

Autor - 07/07/2017 0
G LJ 17 (1) NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO 11.kolovoza-20.kolovoza 2017.   PROGRAM kolovoza (petak) 2017.   „Rock maraton” Ljetna pozornica  21,00…