ČEŠKA BESEDA NOVA GRADIŠKA I OKOLICA: Sveti Mikulaš najmlađe obradovao darovima

816 0

NOVA GRADIŠKA, 10. prosinac 2017. – Bilo je sinoć u prostorijama Češke besede Nova Gradiška i okolica puno veselja i radosti. Sveti Mikulaš (Nikola) poznat kao lik koji djecu obraduje svojim darovima nije ni sinoć iznevjerio.

Doduše, najprije se djeci opravdavao zbog kašnjenja zbog dalekog putom od Češke, a potom propitivao nestrpljivu djeci jesu li bila dobra. Morali su mu recitirati pjesme i pjevati da bi na kraju zaključio da su sva djeca bila dobra i podijelio im poklone.

Bilo je to sinoć jedno lijepo druženje sadašnjih članova Češke besede i onih najmlađih koji trebaju tek postati članovi, čuvati od zaborava i promovirati češku kulturu, jezik i običaje.

Nakon brojnih aktivnosti provedenih tijekom ove godine Češka beseda Nova Gradiška i okolica ovu će godinu završiti 17. prosinca u Okučanima gdje će nastupiti na Smotri nacionalnih manjina.

Related Post

DVD ŠTIVICA

Autor - 27/04/2014 0
ŠTIVICA, 26. travnja 2014. – Od subote, 26. travnja, DVD Štivica i službeno ima žensku vatrogasnu ekipu. Ekipu A čine…

Autor - 22/05/2018 0
Poštovani, s veseljem najavljujemo koncert kvarteta ALISIOS CAMERATA koji čine vrhunski hrvatski glazbenici. Kvartet će nastupiti u sastavu: Bruno Philipp,…