Članovi udruge “Suncokret” nisu zaboravili obilježiti Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama

685 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 16. svibnja 2020. -Pandemija koronavirusa poremetila je životnu svakodnevnicu, a preventivne mjere mnoge da se odreknu raznih aktivnosti i zadovoljavanja potreba veoma značajnih za njihov život. Među takvima su se našli i članovi novogradiške Udruge osoba s intelektualnim teškoćama “Suncokret” Nova Gradiška. Najviše su im nedostajala druženja u prostorijama i razne kreativne radionice.
Iako je bilo, kako kaže predsjednica udruge Kata Vukšić, kontakata na daljinu, s radošću su dočekali popuštanje mjera prevencije i mogućnost, iako pod posebnim uvjetima, ponovnog okupljanja i kreativnog druženja kao što je bilo i ovo na fotografiji.
Danas tako nisu zaboravili Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama koji će se svake godine obilježavati 16. svibnja. Ove godine će ga također obilježiti za nekoliko dana u Pansionu „Slavonski biser“. Kako kaže Kata Vukšić, pod posebnim uvjetima okupit će se 40 članova udruge i roditelja. Obilježavanjem Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama žele potaknuti zaštitu prava osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji u skladu s Konvencijom o pravima osoba s invaliditetom i poboljšati kvalitetu njihovog života.
Na sjednici Hrvatskog sabora održanoj 31. ožujka 2017. godine jednoglasno je donesena odluka o proglašenju Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama.

Related Post