„DA SE NE ZABORAVI“

1456 0

REŠETARI, 16. rujna 2016. – Osnovna škola „Ante Starčević“ u suradnji s Udrugom roditelja poginulih branitelja u Domovinskim ratu i Općinom Rešetari tradicionalno početkom nove školske godine organizira manifestaciju

pod nazivom „Da se ne zaboravi“. Dan je to kada se evociraju sjećanja na 28 hrvatskih branitelja s područja Općine Rešetari koji su poginuli u Domovinskom ratu, a učenici i djelatnici škole druže s njihovim roditeljima.

Govori se o Domovinskom ratu i njegovim vrednotama, te braniteljima koji su obranili domovinu, posebno onima koji su svoje živote ugradili i temelje slobodne i neovisne Hrvatske.

Kod spomen obilježja poginulim braniteljima i danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće. Učinili su to roditelji poginulih branitelja, djeca i drugi članovi obitelji, djelatnici i učenici škole predvođeni ravnateljem Tihomirom Batalom, udruge proistekle iz Domovinskog rata i Općine Rešetari predvođeni načelnikom Zlatkom Agom, te predstavnici prijateljske Općine Lupak iz Rumunjske. Molitvu za poginule branitelje je predvodio velečasni Josip Bogović.

-Zahvaljujem vam se što ste se odazvali na ovaj skup da odamo dužno poštovanje našim braniteljima, junacima i herojima koji su nas sve zadužili. Okupljamo se svake godine 16. rujna, na dan, nažalost, kada je pala prva žrtva. Toga se posebno sjećamo jer su svi ti junaci i naši sumještani, iz prostora naše škole odlazili na obranu Domovine. Nažalost, oni su dali najveću žrtvu i mi tu žrtvu cijenimo, spominjemo i prenosimo na generacije mladih koje dolaze i koje to trebaju nositi u svom srcu – kazao je ravnatelj škole Tihomir Batalo.

Related Post