DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE I DAN DRŽAVNOSTI

690 0

NOVA GRADIŠKA, 21. lipanj 2012. – U povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe i Dana državnosti danas kod spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i spomen obilježja prvom hrvatskom predsjedniku

dr. Franji Tuđmanu u Novoj Gradišci položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Minutom šutnje, na koju je pozvao zamjenik gradonačelnika Milan Mateša odano je dužno štovanje svim poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama rata. Molitvu je predvodio velečasni Jozo Jurić, župnik župe Kraljice svete Krunice.

 

U ime grada Nova Gradiška vijenac su položili zamjenici gradonačelnika dr. Ljepša Rakas Vujčić i Milan Mateša, a u ime Brodsko posavske županije izaslanstvo koje je predvbodio dožupan Davor Vlaović.

 

Počast poginulima i umrlima odali su predstavnici Policijske postaje Nova Gradiška, političkih stranaka, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, stranaka, institucija i ustanova.

Related Post

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA (AUDIO)

Autor - 16/10/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 14. listopad 2015. – Održana sjednica Gradskog vijeća razlikovala se od prethodnih po više tolerancije i međusobnog uvažavanja…