DAN CIVILNE ZAŠTITE

858 0

Slavonski Brod 29. veljače 2016. – Povodom predstojećeg Dan civilne zaštite, danas su se u Velikoj vijećnici županijske uprave sastali članovi županijskog Stožera zaštite i spašavanja, kako bi, u prigodi ovog dana,

još jednom podsjetili na važnost Civilne zaštite i službi u njenom sastavu.

 

Današnji sastanak bio je i prilika za prezentaciju novih zakonskih odredbi koje se tiču ustroja i djelovanja Civilne zaštite, o čemu je nešto više govorio Ivan Nožina, naglasivši kako su prezentirani podaci i kontakt informacije odsada dostupni i na službenim web stranicama Brodsko-posavske županije.

 

Tako se iz prezentacije moglo saznati da od 1150 pripadnika Civilne zaštite, koliko ih djeluje u našoj županiji, 7 posto čine timovi opće, a 25 posto specijalističke namjene.

 

Čestitajući im njihov dan, župan Danijel Marušić naglasio je važnost Civilne zaštite pogotovo u vrijeme katastrofa, s kojima se Brodsko-posavska županija, nažalost imala prilike susresti u vrijeme poplava, stoga je i ove godine u županijskom proračunu za Civilnu zaštitu predviđeno 130 tisuća kuna. Uz to, Brodsko-posavska županija je pripadnicima Civilne zaštite osigurala i 30 tisuća kuna vrijednu donaciju u vidu 19 specijalnih odijela za timove za spašavanje iz vode, te iz ruševina.

Related Post