DAN DRŽAVNOSTI: Položeni vijenci na gradskom groblju u Slavonskom Brodu

303 0

Autor bpz.hr
SLAVONSKI BROD, 30. svibnja 2020. – Nakon gotovo dva desetljeća, Hrvatska ove godine Dan državnosti ponovno slavi 30. svibnja, kako je to radila i u prvom desetljeću svog postojanja. Proslavlja se na 30. godišnjicu konstituiranja prvog demokratskog i višestranačkog Sabora, prisjećajući se ovog datuma 1990. godine kada su stvoreni temelji modernog Sabora i potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti. Uz ovaj najveći hrvatski praznik i simbol uspostave hrvatske države, slobode i demokracije.odajemo počast svima koji su svojim idejama, vizijama, borbom i zalaganjem pridonijeli stvaranju slobodne i suverene Republike Hrvatske. Zahvaljujući njima i braniteljima Domovinskog rata, danas imamo priliku živjeti u slobodnoj, europskoj zemlji, predanoj stvaranju bolje budućnosti za sve njezine građane.
Tim povodom danas su na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Središnjeg križa u spomen na sve poginule i smrtno stradale hrvatske branitelje. Vijence su položili župan Danijel Marušić, predsjednik Županijske skupštine i zastupnik u Hrvatskom saboru Pero Ćosić te zamjenici župana Stjepan Bošnjaković i Damir Mirković u ime Brodsko-posavske županije, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara sa suradnicima, izaslanstvo Općine Bukovlje, izaslanstvo PU Brodsko-posavske na čelu s načelnikom Antunom Valićem, Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici udruga te političkih stranaka. Obred blagoslova predvodio je vlč. Robert Farkaš.
Izaslanstvo Brodsko-posavske županije zatim je vijence položilo i kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr.Franji Tuđmanu.

Related Post