DAN ELEKTROTEHNIČKE I EKONOMSKE ŠKOLE: Škola koja zna put prema boljem

1311 0

NOVA GRADIŠKA – Bilo je danas razloga za slavlje u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi  Nova Gradiška. Slavili su učenici,  profesori i  ostali djelatnici škole, a imala je razloga  uspjesima škole  pohvaliti se ravnateljica  Sanja Muler- Zoričić.

Škola je napravila dva značajna iskoraka.  Svojim programima i projektima  otvorila se prema široj javnosti sudjelujući u raznim kulturnim i drugim  manifestacijama.   Isto tako uz potporu  Grada Nova Gradiška i u suradnji sa  Zajednicom tehničke kulture Nova Gradiška otvara  vrata škole  učenicima drugih novogradiških srednjih i osnovnih škola, te građanima.

Učenici su sudjelovali na brojnim natjecanjima i postigli zapažene rezultate. Izdvojimo samo solarni automobil s  kojim su sudjelovali na utrci u Sisku. Učenici su sudjelovali  kao suradnici  s raznim udrugama, organizacijama i zajednicama. Danas su  predstavili svoje radove na izložbi u holu škole gdje se, uz ostalo,  igrao nogomet s robotićima s kojim su se predstavili  koncem prošle godine na Danu tehničke kulture koji je organizirala Zajednica tehničke kulture Nova Gradiška.  Radi se o projektu  koji je najavljen  u suradnji s zajednicom tehničke kulture. Kako kaže ravnateljica Sanja Muler-Zoričić, u  proljeće će pozvati djecu, od osnovaca do srednjoškolaca,  na radionice koje će se odvijati u njihovoj školi  pod mentorstvom njihovih profesora.  Sve to u cilju  pokretanja  robotike i poticanja  učenika  da se od najranije dobi upoznaju s pojmom robota.

Opremanje škole  opremom kvalitetan je   iskorak i usmjerenje u budućnost.

-Trudili smo se opremiti školu boljom opremom. Opremili smo učionicu za elektropneumatiku, opremamo učionicu za senzoriku i  nabavili opremu za hidrauliku.  Nova oprema pridonijela je uvođenju novog zanimanja u školi pa ćemo  tako od slijedeće školske godine imati novo zanimanje tehničar za mehatorniku.

Za ovakve uspjehe zaslužni smo svi zajedno i nadam se da nećemo na tome stati. Trudit ćemo se svim snagama implementirat u rad   inovacije koje će budući učenici prepoznati  i upisati se u ovu školu koja će im i nadalje biti rasadnik stjecanja najboljih znanja za daljnji život i rad.

Postali smo škola koja ima dosta opreme, a osim velike opreme nabavili smo   i sitnu opremu koja nam stalno treba.  Sve to zahvaljujući Brodsko-posavskoj županiji i Gradu Nova Gradiška, te pojedincima koji razumiju naše potrebe  – kazala je  ravnateljica  Sanja Muler- Zoričić.

-Ponosna sam na sve uspjehe koje naše škole ostvaruju, pa tako i naša Eelektrotehnička i ekonomska škola. Do uspjeha se ne dolazi lako. Svi smo toga svjesni.  Stoga znamo da je uloženo puno truda svih vas osobno, i na tome vam od srca čestitam.

Bez financijskih sredstava  nije moguće ostvariti projekte. Zato je Grad Nova Gradiška u prošloj godini pomogao  školama  koje su se obratile za pomoć. Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi prošle godine donirano je 50.000 kuna za opremanje laboratorija pneumatike, a poučeni dobrim rezultatima  Grad je ove godine školi namijenio 75.000 kuna  za opremanje dodatnom opremom, a  sve u cilju otvaranja novog zanimanja tehničar mehatronike. Primjerom smo  pokazali da nam je u Gradu itekako stalo do naše djece i naših škola. Čestitke ravnateljici što je uspjela pokrenuti novo zanimanje u ovoj školi. Zahvaljujem se na dosadašnjem doprinosu u suradnji škole s Gradom  i nadam se nastavku dobre suradnje -kazala je  zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić – čestitajući Dan škole  učenicima, profesorima  i  ostalim djelatnicima Elektrotehničke i ekonomske škole.

Glazbeno-scenski  program, osmišljen je  na temu Slavonija, pripremili su i izveli učenici.  Svirale su se, pjevale i recitirale slavonske pjesme.

Related Post