ŠKOLA LIJEPOG ČITANJA

2350 0

ZAGREB – Škola lijepog čitanja jedinstveni je projekt u ovom dijelu Europe namijenjen prvenstveno djeci kako bi savladali vještinu čitanja s razumijevanjem, naučili tehnike disanja i dikcije, te stekli samopouzdanje koje će im olakšati

daljnje školovanje.

 

U današnjem vremenu mladi sve manje razgovaraju jer se komunikacija svodi na korištenje napredne tehnologije i skraćenice na društvenim mrežama. Stručni tim u kojemu su audio producenti i dugogodišnji radijski i televizijski voditelji odlučio je mladima pokazati tajne tehnike i vještine voditelja, glumaca i spikera te im time omogućiti potpunu slobodu izražavanja bez straha i nesigurnosti.

Rezultati koje su djeca nakon pohađanja Škole lijepog čitanja pokazali, iznimni su i poticajni za djecu i njihove roditelje, učitelje, djedove i bake.

 

Redovito čitanje knjiga iznimno je važno za razvoj mentalnog zdravlja: poboljšava pamćenje, analitičko razmišljanje i komunikacijske vještine; proširuje vokabular; povećava kreativnost i empatiju prema drugim ljudima te općenito poboljšava kvalitetu života.


Program je prilagođen dobi djeteta, a sastoji se od niza vježbi koje su temelj za stjecanje vještine lijepog čitanja. Prvi dio programa uključuje tehnike disanja, držanja i korištenja tijela.


Nakon savladavanja osnovnih tehnika, drugi dio programa usmjeren je isključivo na izgovor slova, riječi, naglašavanje, interpretaciju uz kombinirane vježbe disanja. Treći dio edukacije koristi obje naučene vještine s javnim govorom ili nastupom.


Edukacija se provodi na tri načina: u trajanju od mjesec dana, tri mjeseca ili tijekom cijele školske godine. U skladu s tim program je brži ili opširniji.

 

Škola lijepog čitanja vraća djeci volju za čitanjem, uči ih trikovima najboljih govornika te svojim učenicima omogućuje da samo jednom rečenicom u 30 sekundi pridobiju pažnju slušača.Usavršavanje vještine čitanja također daje priliku djeci posuđuju svoje glasove najpoznatijim likovima iz crtića te sa sudjeluju u snimanju reklama ili u dječjim radijskim emisijama.


www.slc.hr

facebook Škola lijepog čitanja

Related Post

HRVATSKI JEZIK

Autor - 08/03/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 8 ožujak 2013. – Novogradiški ogranak Matice Hrvatske sinoć je organizirao predstavljanje knjige Hrvatski jezik i pravopis od…

DJEČJI VRTIĆ NOVA GRADIŠKA

Autor - 05/03/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 5. ožujka 2016. – Veselim i sadržajnim programom, kojim su polaznici gradskih vrtića „Maslačak“ i „Radost“ pokazali koliko…

SUSRET VONIĆA

Autor - 04/07/2016 0
Uz video projekciju, predstavljena je luksuzno opremljena knjiga autora vlč. Matije Vonića pod nazivom „MOJE PREZIME JE VONIĆ“