DAN GRADA I ŽUPNI BLAGDAN

2460 0

NOVA GRADIŠKA, 8. prosinca 2012. – Središnji događaji obilježavanja Dana grada i blagdana Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije bile su danas svečana sveta misa koju je u župnoj crkvi prevodio biskup požeški Antun

Škvorčević i svečana sjednica Gradskog vijeća održana pod predsjedanjem prof. Mirka Golovrškog.

 

Svečana sjednica Gradskog vijeća bila je u znaku dodijele ovogodišnjih gradskih priznanja. Kako je naglasio Mirko Golovrški prilika je to da se na simboličan način oduži zaslužnim građanima, udrugama, poduzetnicima, klubovima i institucijama, koji su svojim marom, zalaganjem,ugledom i rezultatima život u Novoj Gradiški učinili ljepšim, sigurnijim i perspektivnijim.

 

-Mada nije vrijeme ni mjesto osvrnuti se na one koji čine upravo obrnuto, reći ću samo da se unatoč svih prepreka, objeda, blaćenja i kleveta, čelništvo grada trudi da ovaj grad živi, da se pokrene proizvodnja, da se uređuje grad, zaposle nezaposleni i zaustavi egzodus mladih. Svjedoci ste da se investira, uređuje se vrtić, rekonstruira Preradovićeva ulica, da se uredila prometnica i parkirališta u naselju Urije, da se investira u Industrijski park, da će se graditi kanalizacija u Kovačevcu i vodovod u Ljupini i južna gradska obilaznica – kazao je Mirko Golovrški.

Svečana sjednica Gradskog vijeća bila je prigoda da gradonačelnik Josip Vuković govori o aktivnostima gradske uprave u 2012. godini, investicijama u komunalnoj infrastrukturi i oblasti gospodarstva koje imaju za cilj, kako je kazao, revitalizirati ugušenu proizvodnju koja je Novu Gradišku od razvijenog dovela do nerazvijenog grada, izvući iz recesije i podići optimizam kod građana.

 

Čestitajući svojim sugrađanima Dan grada i blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, župan brodsko-posavski Danijel Marušić kazao je da je Nova Gradiška lijep grad koji nakon Domovinskog rata ima mir. Uvjeren je u da mladi ljudi i svi Novogradiščani imaju lijepu perspektivu i zato se veseli svim projektima koji se najavljuju i koji trebaju u Novoj Gradiški osigurati budućnost mladima i djeci.

Najveće gradsko priznanje Nagradu grada dobili su Krešo Kovačić (posthumno) i Gradske mažoretkinje. Grb grada dobili su Igor Pahljina i Miroslav Vrabac (posthumno), Milan Krpan i Damir Runjaš. Medalju grada dobili su Antun Andrašević, Željko Bakunić, Vjekoslav Karešić, Milan Rosić, Dragan Ruškan, Katarina Straga, Clarumd.o.o., Martex d.o.o., Industrijski park i Udruga „Pozitiva“. Najviša gradska priznanja uručili su gradonačelnik Josip Vuković i predsjednik Gradskog vijeća Mirko Golovrški, a u ime nagrađenih zahvalio se Milan Krpan.

 

U prigodnom programu nastupili su HPD „Graničar“ i Osnovna glazbena škola Učilišta Relković.

 

Related Post

LED RASVJETA ZA CIJELI GRAD

Autor - 18/12/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 18. prosinac 2015. – U 2016. godini obavit će se rekonstrukcije stare zastarjele i postavljanje nove javne, učinkovitije…

UMJESTO JASMINKE ŽUŽIĆ

Autor - 02/06/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 2. lipanj 2015. – Svečanom prisegom Dario Marenić (HSP dr. Ante Starčević) postao je novi član Gradskog vijeća.…