PRIJAM ZA UČENIKE KOJI SU NA DRŽAVNIM NATJECANJIMA ZAUZELI JEDNO OD PRVA TRI MJESTA

1519 0

NOVA GRADIŠKA, 19. lipanj 2015. – Gradonačelnik Željko Bogović i njegova zamjenica mr. Ljiljana Lukačević organizirali su danas prijam za učenike novogradiških srednjih škola koji su na državnim natjecanjima i smotrama zauzeli

jedno od prva tri mjesta. Na prijemu se bili njihovi mentori i ravnateljice Gimnazije i Elektrotehničke i ekonomske škole, profesorice Nada Peleh – Serenčeš i Mira Linjaković.

 

GIMNAZIJA – ELAMUEL BRAĐAŠEVIĆ osvojio je prvo mjesto u području Opisujemo sustave, a Matej Plavac, drugo mjesto iz Geografije. Mentori su im bili Ksenija Artuković i Đurđica Eržić.

 

ELEKTROTEHNIČKA I EKONOMSKA ŠKOLA – MATEJ ŠTEFANAC osvojio je treće mjesto na natjecanju iz osnova elektrotehnike, a LUKA RUŠKAN prvo mjesto na sajmu mladih inovatora INOVA 2015. Mentori su im bili Vojislav Subotić i Boris Grgić.

 

INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA – MARKO ĆUĆUZOVIĆ i MATEJ GELEMANOVIĆ osvojili su treće mjesto na natjecanju plinoinstalatera. Mentori su im bili Željko Bezak i Damir Kudra.

 

Za postignute uspjehe Grad ih je nagradio s novčanim nagradama za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto u iznosu od 1.500, 1.200 i 1.100 kuna.

-Drago nam je što smo mogli organizirati jedan ovakav prijem za naše mlade, nadarene i uspješne učenike naših srednjih škola. Po prvi puta gradska uprava je prošle i ove godine u proračun grada uvrstila i novčanu nagradu za uspješne učenike na državnim natjecanjima. To smo unijeli i u program osnovnog i srednjeg obrazovanja. Izuzetno sam zadovoljan i sretan što imamo prigodu ta sredstva, skromna ali od srca, potrošiti. Lani to nismo uspjeli jer nije bilo učenika koji su postigli ovako lijepe rezultate na državnim natjecanjima.

Kao gradonačelnik sam dosita sretan i zadovoljan da vam se na ovaj način možemo zahvaliti, čestitati vam na vašem uspješnom radu i rezultatima – kazao je gradonačelnik Željko Bigović.

-Iskreno sam sretna što je ova mala gradska vijećnica, pa i velika, unazad dvije godine postala mjesto u kojem smo gradonačelnik i ja okupljali mlade uspješne, talentirane učenike novogradiških škola, uspješne do sada u sportskim aktivnostima, a evo danas uspješne i u pokazivanju i dokazivanju znanja koja nosite iz naših srednjih škola.

Sretna sam, naravno zbog vas posebno, jer je velik uspjeh koji ste postigli. Velik je to uspjeh i za naše škole, za vaše mentore i ravnatelje i sve vaše profesore. Nije mala stvar na ovako visokom rangu natjecanja proslaviti vaše osobno ime i ime vaših škola.

Osim što vam iskreno čestitam mogu vam poželjet da ostanete tako uporni, tako željni znanja i da ga i dalje dokazujete, kako na školskim i županijskim, a onda i na državnim natjecanjima. Na taj način činite nešto na ponos sebi, svojoj obitelji i svojoj školi, ali i našem gradu – kazala je mr. Ljiljana Lukačević.

Učenici su zajedno s mentorima kratko prezentirali svoja dostignuća. Ravnateljice Nada Peleh-Serenčeš i Mira Linjaković zahvalila je što je Grad prepoznao važnost učenja jer je znanje, kako su naglasile, ono što nitko ne može oduzeti. Čestitale su mentorima i učenicima.

Related Post

NOVOGRADIŠKI RATNI SPOMENAR (27)

Autor - 14/06/2012 0
U nazočnosti pripadnika UNPROFOR-a, Zapovjedništva Hrvatske vojske Operativne grupe Nova Gradiška i Zapovjedništva Banjalučkog korpusa na području Okučana, prijepodne 16.…