DOBRE VIJESTI

1352 0

Izgradnju ova dva komunalna objekta financiraju Hrvatske vode, osim 10 posto investicije za izgradnju vodovoda u Ljupini koje će namiriti Grad Nova Gradiška.

 

NOVA GRADIŠKA, 13. rujan 2012. – Napokon dobra vijest za stanovnike Kovačevca. Ove jeseni će početi radovi na izgradnji kanalizacije, dugo čekanog komunalnog objekta zbog čijeg su nedostatka godinama trpjeli smrad iz septičkih jama čiji se sadržaj ispuštao u kanale i okoliš obiteljskih kuća. Dobra vijest i za stanovnike Ljupine jer će se u njihovom naselju izgraditi vodovod. Dobra vijest je i za komunalno poduzeće Slavča koja će graditi kanalizaciju i vodovod, a isto tako i za Grad Novu Gradišku koji će od ukupnih investicija morati namiriti samo 10 posto troška za vodovod u Ljupini.

 

-Slavča će 17. rujna potpisati ugovore o sufinanciranju sa Hrvatskim vodama što znači da već ove jeseni kreće izgradnja kanalizacije u Kovačevcu i vodovoda u Ljupini. To su dva izuzetno važna i velika projekta za Slavču.

 

Projekt kanalizacije Kovačevac je dio velikog projekta aglomeracije pročistača otpadnih voda u sklopu kojeg se dograđuju kanalizacijske mreže kojih nije bilo na području cijele aglomeracije koja obuhvaća područje Nove Gradiške, Cernika i Rešetara. Upotpuniti će se cijeli sustav kanalizacije i nakon toga slijedi izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Ovaj projekt je pri završetku. Najkasnije 2014. godine krenuti će njegova izgradnja, iako bi to moglo biti već 2013. godine.

 

Veliki problem za mještane Kovačevca konačno se kreće rješavat ove jeseni. Radovi bi trebali počet u listopadu. Kanalizacija dijelom ide uz cestu, a u južnom dijelu ispod kuća što govori da projekt nije jednostavan i da se stoga ne može brzo završiti. Slavča je izvođač radova i za nas je izuzetno važan projekt, a za mještane Kovačevca još važniji. Projekt kanalizacije u Kovačevcu bez PDV-a iznosi 4 milijuna kuna – kaže Davor Rukavina, direktor Slavče.

 

Projekt vodovoda u Ljupini, kojim se rješava kompletna opskrba vodom tog naselja, vrijedan je 2 milijuna kuna bez PDV-a. Slavča je također na natječaju izabrana za izvođača radova. Izgradnju vodovoda u Ljupini financirati će Hrvatske vode sa 90 posto ukupne vrijednosti, a Grad Nova Gradiška će namiriti preostalih 10 posto.

Related Post