DAN OPĆINE REŠETARI: Zavidni uspjesi podigli život stanovništva na višu razinu

886 0

Autor  Franjo Samardžić

 

REŠETARI,  6. svibnja 2022. -U povodu  obilježavanja  Dana općine i ove godine  je u Rešetarima  bilo svečano. Bilo je i   puno zadovoljstva jer se uz postignuća na unapređenju životnih uvjeta u svim naseljima  obilježavala i 29. obljetnica Općine. Dan općine  bio je prigoda da se  podsjetiti na brojna postignuća koja su u ovoj Općini  ostvarena u  proteklih godinu dana, ali i od osnivanja  i ustrojavanja Općine Rešetari  1993. godine. Nisu stoga izostale ni brojne čestitke i pohvale  općinskom načelniku Zlatku Agi,     Općinskom vijeću i predsjednici Milki Perković. Općina Rešetari, na zadovoljstvo mještana svih naselja, udruga i društava,   može se pohvaliti  brojnim uspjesima i realiziranim projektima   koji su život stanovništva  digla  na zavidnu razinu.  Općina Rešetari se može pohvaliti  da ima  izgrađenu  svu nužna  komunalna infrastrukturu, ali  i društvenu  infrastrukturu  koja je na visoku razinu  digla  skrb za najmlađe stanovništvo, a udrugama i društvima omogućila zavidne uvjete za  rad. 

 

          Počast ljudima koji su  najzaslužniji za slobodnu i neovisnu  Domovinu Hrvatsku  

    Tradicionalno  su  uz  molitvu položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima  sa područja općine i biste prvog hrvatskog  predsjednika dr. Franje Tuđmana i time odana  počast ljudima koji su  najzaslužniji za slobodnu i neovisnu  Domovinu Hrvatsku.  

       

       U promet puštena  modernizirana županijska cesta Zapolje – Brđani  

   U nazočnosti župana brodsko-posavskog Danijela Marušića i ravnateljice Županijske uprave za ceste  Olivere Maglić, prigodno  u  promet puštena  modernizirana županijska cesta Zapolje – Brđani.  Nositelj projekta vrijednog 1,7 milijuna kuna  je  bila Županijska uprava za ceste, a   Općina Rešetari je bila  partner.  Izgradnju je financirala Brodsko-posavska županija. Modernizacijom ove ceste realizirana je  višegodišnja težnja Općine Rešetari i udovoljeno  inicijativi mještana Brđani i  asfaltira ova  nerazvrstana cesta.

 

          Prigodno otvoren i posvećen Dječji vrtić „Čarobni svijet“

    Svečano  je obilježen završetak EU projekta i posvećen  novoizgrađeni  Dječji vrtić „Čarobni svijet“ u Rešetarima.  Vrtić su prigodno otvorili mr. sc. Davor Huška, ravnatelj Uprave za financije  i informacijsko-telekomunikacijske  sustave za  u Ministarstvu  regionalnog razvoja  i fondova EU, župan Danijel Marušić,  načelnik Zlatko Aga i  ravnateljica Dječjeg vrtića  „Čarobni svijet“ Valentina Ivanišević

    Projekt „Dječji vrtić Čarobni svijet u Rešetarima” vrijedan je 12 milijuna kuna, od  kojih  je 7,44 milijuna kuna sufinancirano EU sredstvima iz Mjere 7 Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.  Dječji vrtić koja će svojim kapacitetom za prijam 107 djece zadovoljava potrebe Općine, a samim time otvorila se potreba za novim radnim mjestima na poslovima predškolskog odgoja i naobrazbe. 

    Vrtić je posvetio velečasni  Josip Bogović

 

        Čestitke na svečanoj sjednici Općinskog vijeća 

Na svečana sjednici Općinskog  vijeća   s  dodjelom  općinskih priznanja  bila je prigoda da se predstave  projekti  realizirani u proteklih godinu dana i projekti koji će se realizirati u narednom periodu.  O njima  su  govorili predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković i načelnik Zlatko Aga. Protekla godina potvrdila je Općinu Rešetari  kao jednu od najuspješnijih jed9inica lokalne samouprave  pa ni ove godine nisu  izostale  pohvale načelniku, Općinskom vijeću i djelatnicima Općinske uprave na postignutim uspjesima. Čestitke na dobro realiziranim projektima i  brojnim novim planiranim projektima  koji su zadaća općinske vlasti u narednom periodu, uputili su  svi govornici, od Davora Huške, do  župana brodsko-posavskog Danijela Marušića, državnih dužnosnika i predstavnika prijateljskih općina. 

Related Post

OPĆINA STARO PETROVO SELO

Autor - 18/12/2014 0
STARO PETROVO SELO, 18. prosinac 2014. – Danas je općinski načelnik Željko Kočijašević uručio novčane potpore obiteljima novorođene djece u…