STOŽER CZ BPŽ: Još 3 oboljele osobe, ukupno 18

1134 0

Na području županije ima 18 bolesnika – 6 muškaraca, od kojih su najmlađi u dobi od 30 do 39, a najstariji u dobi od 60 do 69,  te 12 žena od kojih  najmlađe imaju 18 i 19 godina, a najstarije su tri žene u dobi od 60 do 69 godina

Autor bpz.hr

Slavonski Brod, 8. travnja 2020. Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije održao je danas tiskovnu konferenciju u 10 sati na kojoj je izvijestio javnost o svim novim informacijama vezanim uz epidemiju koronovirusa.

Slavonski Brod, Nova Gradiška, Nova Kapela, Davor i Oriovac traže otvaranje  tržnica          

Načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković istaknuo je, da su u protekla 24 sata zabilježena tri nova slučaja pozitivnih osoba na koronavirus. Uz to, načelnik Bošnjaković izvijestio je kako je iz  Nacionalnog stožera pristigla određena količina zaštitne opreme koja će biti raspoređena zdravstvenim ustanovama i lokalnim stožerima. Najavio je da očekuje i Odluku Nacionalnog stožera o radu tržnica, jer su  na području Brodsko-posavske  županije potrebe za posebne uvjete rada u ovim okolnostima iskazali Slavonski Brod, Nova Gradiška, Nova Kapela, Davor i Oriovac. Isto tako očekuje se i Odluka o tome da li će se dozvoliti, da  vezano za izdavanje  propusnica,  bivša Općina Slavonski Brod bude jedna teritorijalna jedinica.

Dr. Josip Samarđžić ravnatelj OB „Dr. Josip Benčević” i dr.Ante Cvitković, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo BPŽ izvijestili su da dosad na području Županije imamo 18 bolesnika – 6 muškaraca, od kojih su najmlađi u dobi od 30 do 39, a najstariji u dobi od 60 do 69 te 12 žena od kojih  najmlađe imaju 18 i 19 godina, a najstarije su tri žene u dobi od 60 do 69 godina. Danas oboljeli su kontakti već poznatih osoba.

18 sveukupno je oboljelih na području županije kontakti su devet osoba, tako da to pokazuje kako je prijenos unutar obitelji najčešći. Tri nove pozitivne osobe su asiptomatski bolesnici, odnosno  zaraza je otkrivena jer su testirani kao kontakti. Očekuje se još pozitivnih osoba.

I dr. Samardžić i dr. Cvitković još su jednom upozorili kako puno toga ovisi o nama samima i najvažnije je držati se  socijalnog distanciranja.

                      Policija bez propusnice uhvatila 19 osoba.

Antun Valić, načelnik PU brodsko-posavske izvijestio je da u proteklih 24 sata nije bilo kršenja odluke o samoizolaciji,  a u kontroli 6056 vozila u kojima je bilo 7106 osoba utvrđeno je da je bez propusnice bilo 19 osoba.

 

Related Post

AMERIKANCI POTVRDILI

Autor - 30/05/2012 0
Uz činjenicu da je ovdje sve čisto i da županov put neće ništa koštati županijske porezne obveznike, moramo istaknuti pomalo…