GRAD PO MJERI ČOVJEKA: Grad Nova Gradiška poziva građane, privatni i civilni sektor da sudjeluju u kreiranju projektnih ideja

1228 0

NOVA GRADIŠKA, 30. svibnja 2018. – Grad Nova Gradiška jedan je od osam gradova koji su potencijalni kandidati za proširenje Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova koji provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija te Ministarstvo rada i mirovinskog sustava u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Svrha ovog Programa je pomoću EU sredstava potaknuti fizički, gospodarski i socijalni oporavak odabrani područja za što su ukupno osigurana financijska sredstva u iznosu od 120 milijuna eura.

Trenutno u Programu sudjeluju gradovi Beli Manastir, Benkovac, Knin. Petrinja i Vukovar, dok je Nova Gradiška jedan od potencijalnih kandidata za proširenje programa.

Uključenjem Nove Gradiške u Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova, Grad bi na raspolaganje dobio značajna financijska sredstva za kreiranje te poboljšanje postojeće društvene i ekonomske infrastrukture, kao i za stvaranje društvenih, obrazovnih i ekonomskih usluga.

Kako bi se dokazala spremnost i potreba grada Nove Gradiške za priključenje ovom Programu, nužno je kreirati bazu projektnih ideja iz javnog, privatnog i civilnog sektora, neovisno o fazi pripremljenosti pojedinih projekata. Molimo Vas da svoje projektne ideje upišete u tablicu koja se nalazi u prilogu te na taj način doprinesete u pripremi dokumentacije koja je preduvjet sudjelovanja u Programu.

Svoje projektne ideje popunjene na zadanom obrascu, molimo Vas da ispunite do 04. lipnja 2018.:

https://goo.gl/forms/2zwcLoL6jQZvYhPB2

IZVOR, GRADSKA DOMENA novagradiska.hr

Related Post

RAZGOVOR S ARSENOM GRANDOM

Autor - 06/04/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 6. travanj 2012. – Nakon što je Odbor za obilježavanje obljetnica utemeljenja 121. brigade HV-e i drugih obljetnica…

USPJEH NOVOGRADIŠČANA

Autor - 17/07/2013 0
NOVA GRADIŠKA 17. srpnja 2013. – U sklopu realizacije projekta Udruge gluhih i nagluhih grada NG, 17. srpnja u Gradskoj…