GRAD PO MJERI ČOVJEKA: Grad Nova Gradiška poziva građane, privatni i civilni sektor da sudjeluju u kreiranju projektnih ideja

1126 0

NOVA GRADIŠKA, 30. svibnja 2018. – Grad Nova Gradiška jedan je od osam gradova koji su potencijalni kandidati za proširenje Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova koji provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija te Ministarstvo rada i mirovinskog sustava u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Svrha ovog Programa je pomoću EU sredstava potaknuti fizički, gospodarski i socijalni oporavak odabrani područja za što su ukupno osigurana financijska sredstva u iznosu od 120 milijuna eura.

Trenutno u Programu sudjeluju gradovi Beli Manastir, Benkovac, Knin. Petrinja i Vukovar, dok je Nova Gradiška jedan od potencijalnih kandidata za proširenje programa.

Uključenjem Nove Gradiške u Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova, Grad bi na raspolaganje dobio značajna financijska sredstva za kreiranje te poboljšanje postojeće društvene i ekonomske infrastrukture, kao i za stvaranje društvenih, obrazovnih i ekonomskih usluga.

Kako bi se dokazala spremnost i potreba grada Nove Gradiške za priključenje ovom Programu, nužno je kreirati bazu projektnih ideja iz javnog, privatnog i civilnog sektora, neovisno o fazi pripremljenosti pojedinih projekata. Molimo Vas da svoje projektne ideje upišete u tablicu koja se nalazi u prilogu te na taj način doprinesete u pripremi dokumentacije koja je preduvjet sudjelovanja u Programu.

Svoje projektne ideje popunjene na zadanom obrascu, molimo Vas da ispunite do 04. lipnja 2018.:

https://goo.gl/forms/2zwcLoL6jQZvYhPB2

IZVOR, GRADSKA DOMENA novagradiska.hr

Related Post

MLADI I USPJEŠNI

Autor - 14/10/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 14. listopad 2014. – Vi ste svijetli primjeri, i jako smo ponosni na vas. Pokazujete da djeca i…

Autor - 19/03/2019 0
NOVA GRADIŠKA, 19. ožujka 2019. –  Pučko otvoreno učilište  M.A. Relković  s veseljem vas  poziva na otvorenje izložbe Mapiranje nutrine…

PROSVJED AUTOPRIJEVOZNIKA U BiH

Autor - 15/01/2015 0
SLAVONSKI BROD, 15. siječanj 2015. – Zbog organiziranja prosvjeda autoprijevoznika u Bosni i Hercegovini Policijska uprava brodsko-posavska obavještava građane i…