DAN OPĆINE DRAGALIĆ

613 0

DRAGALIĆ, 18. siječanj 2013. –  Bilo je danas s razlogom svečano u Dragaliću. Obilježavao se Dan općine i 16. obljetnica njenog osnutka. Područje ove općine obnovilo se gotovo iz pepela,

a kako je danas kazala Nataša Mateša-Mateković, načelnica odjela za plansko analitičke poslove Hrvatskog centra za razminiranje, na području općine Dragalić gotovo da više i nema sumnjivih minskih područja. Izgrađena je komunalna i društvena infrastruktura, pa kako ističe načelnik Zvonimir Karlik, u narednom periodu najznačajniji poslovi vezani su za Radnu zonu, razvoj gospodarstva i zapošljavanje.

 

Uz općinske vijećnike, na svečanoj sjednici Zlatko Bunjevac, predsjednik Općinskog vijeća, pozdravio je roditelje, djecu, supruge i rodbinu poginulih hrvatskih branitelja, saborskog zastupnika i predsjednika HSS-a Branka Hrga, župana Danijela Marušića i njegovog zamjenika Davora Vlaovića, načelnike susjednih općina Željka Kočijaševića, Igora Jurišića i Velimira Paušića, predsjednika Općinskog vijeća Gornji Bogićevci Senada Hibića, načelnika Policijske postaje Okučani Zrinka Kapetanića i druge goste i uzvanike, među kojima su bili Nikola Lončarević, predsjednik SKD Prosvjeta Okučani i fra Ivo Brezović.

Uoči svečane sjednice, načelnica odjela za plansko analitičke poslove HCR-a Nataša Mateša-Mateković informirala je o poslovima razminiranja u Hrvatskoj i Brodsko-posavskoj županiji, a posebno u općini Dragalić u kojoj, kako je kazala, mine više ne prijete.

Svečana sjednica bila je prigoda da se općinski načelnik Zvonimir Karlik osvrne na aktivnosti u proteklim i prošloj godini čiji je cilj bio omogućiti da građani žive lakše i bolje. Naglasio je potrebu da se učini što više u normalizaciji života, iako je razvoj svake jedinici lokalne samouprave ovisan je o nizu faktora, od kojih, kako je istaknuo, na većinu nije bilo mogućnosti značajnije utjecati.

-U danim uvjetima rada i djelovanja uspjeli smo onoliko koliko su nam prisutne okolnosti dozvoljavale- kazao je načelnik Zvonimir Karlik, zahvaljujući svima koji su doprinijeli da se područje općione očisti od mina i izgradi komunalna i društvena infrastruktura, a život u općini Dragalić normalizira.

Čestitajući Dan općine, svi su govornici izrazili zadovoljstvo rezultatima koje je sa skromnim sredstvima postiglo općinsko čelništvo na čelu s načelnikom Zvonimirom Karlikom.

Fra Ivo Brezović služio je svetu misu u crkvi sv. Ivana Krstitelja, a kod spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće.
 

Related Post

1.000 kuna za novorođeno dijete

Autor - 29/12/2011 0
DRAGALIĆ, 29. prosinac 2011. – Načelnik Zvonimir Karlik i predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Bunjevac tradicionalno su uoči Nove godine uručili…

OPĆINA DRAGALIĆ

Autor - 04/09/2014 0
DRAGALIĆ, 4. rujan 2014. – Općina Dragalić obradovala je roditelje i učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole kojima…

DAN OPĆINE DRAGALIĆ

Autor - 21/01/2014 0
U crkvi sv. Ivana krstitelja svetu misu tradicionalno je u povodu Dana općine služio fra Ivo Brozović. Ni ove godine…