DAN OŠ „VLADIMIR NAZOR“ ADŽAMOVCI: Župan i ravnateljica u rad postili školsku solarnu elektranu

3817 0

ADŽAMOVCI- Bilo je u petak, 27. travnja, razloga za slavlje u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Adžamovcima. Slavio se Dan škole, a tim povodom župan Danijel Marušić i ravnateljica škole Marija Petričević prigodno su u rad pustili školsku solarnu elektranu. Naglasili su da investicija od 200.000 kuna nije velika, ali je za školu i opskrbu električnom energijom veoma značajna.

-Relativno je to mala investicija, međutim, rekao bi vrlo bitna i pomoći će školi. Pored toga što će imati ekonomski efekt još više će razvijati svijest o obnovljivim izvorima energije. Zahvalio bih se ravnateljici, Vijeću roditelja i svima koji su doprinijeli da se ova elektrana pusti u pogon. Čestitao bih djelatnicima škole i zahvalio se na suradnji. Ovo je relativno mala, ali uspješna škola – kazao je župan Danijel Marušić.

Ravnateljica Marija Petričević zahvalila se Brodsko-posavskoj županiji. Naglasila je da će solarna elektrana školi puno značiti jer će osim kao edukativan, bit alternativan izvor energije i ušteda energije u školi.

– Danas proslavljamo Dan škole, zadovoljni smo i drago mi je da tom prigodom možemo u pogon pustiti solarnu elektranu u našoj školi- kazala je Marija Petričević i dodala da se svi u školi trude da ona bude škola za život i da djeca puno radosnije u nju dolaze.

Na svečanoj priredbi održanoj u novoj školskoj sportskoj dvorani okupili su se brojni uzvanici, mještani i učenici matične i područnih škola. Uz župana Danijela Marušića bili su tu saborski zastupnik Davor Vlaović i brigadni general Mladen Mikolčević, bivši zaposlenici škole u mirovini i bivši ravnatelj Stanislav Kekez, članovi Vijeća roditelja i Školskog odbora, udruga i društava. Ravnateljica je svima zahvalila na doprinosu koji su davali i daju kako bi se u školi stvorili što primjereniji uvjeti za boravak djece i obrazovanje.

Svečana priredba bila je prilika da na izložbi učeničkih radova učenici pokažu i predstave ono najbolje što su sa svojim mentorima raditi i stvarali tijekom godine, a potom i nastupom u prigodnom programu obraduju sve okupljene. Na zadovoljstvo svih prisutnih pjevali su i plesali, glumili i recitirali.

I ove godine učenici su na raznim natjecanjima s uspjehom pronosili ime svoje škole. Najboljima i njihovim mentorima ravnateljica je uručila priznanja i nagrade.

Related Post

POZIV NA FILMSKU RADIONICU

Autor - 25/04/2013 0
U okviru Festivala Novih u Slavonskom Brodu, SB Film i veleposlanstvo SAD u Zagrebu organiziraju dvodnevnu filmsku radionicu namjenenu filmašima,…