DAN RUŽIČASTE VRPCE

782 0

NOVA GRADIŠKA, 6. listopad 2012. – Već trinaestu godinu zaredom u više od 30 gradova diljem Hrvatske organizira se humanitarna akcija Dan ružičaste vrpce. Članice novogradiške Udruge žena liječenih od bolesti dojke «Kap ljubavi»

predvođene predsjednicom Ružicom Filković i ove su se godine uključile u akciju i obilježile ju tradicionalnom šetnjom ulicama grada. Okupile su se na središnjem gradskom trgu kod sata i prošetale ulicom Slavonskih graničara, a potom se okupile na gradskoj zelenoj tržnici gdje su dijelile propagandni materijal i častile domaćim kolačima.

 

Moto ovogodišnje akcije je „Prevencija i rano otkrivanje raka dojke“. Mjesec listopad i ružičasta vrpca kao simbol posvećeni su borbi protiv raka dojke i podizanju svijesti o toj bolesti.

 

U Hrvatskoj kao i u Europi od raka dojke obolijeva svaka deseta žena. Zabrinjava i podatak da su broj oboljelih i umrlih u porastu. Prevencijom i ranim otkrivanjem smrtnost se smanjuje za oko 30 posto.

 

Glavni organizator ove akcije je Hrvatski forum protiv raka dojke-Europa Donna Hrvatska sa udrugama žena liječenih od raka dojke, a suorganizatori su HLZ-Hrvatsko senološko društvo, HLZ- Hrvatsko onkološko društvo i Hrvatska liga protiv raka.

Related Post

POČEO DJEČJI TJEDAN

Autor - 03/10/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 3. listopada 2016. – Danas je prigodno na središnjem gradskom trgu simbolično obilježen početak Dječjeg tjedna. Točno u…

MOTO KLUB NOVA GRADIŠKA

Autor - 13/07/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 13. srpnja 2015. – Tradicionalno, sredinu srpnja i ove godine obogatili su članovi MK „Nova Gradiška“ 18. Moto…

DA SE NE ZABORAVI

Autor - 14/09/2016 0
NOVA GRADIŠKA /STARA GRADIŠKA, 14. rujna 2016. – Udruga hrvatskih branitelja domovinskog rata121. brigade – pukovnije Nova Gradiška, organizira 16.…