GRADSKA PRIZNANJA

766 0

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća upriličenoj u povodu Dana grada grado9bnačelnbik Željko Bogović i predsjednik Vijeća Jposip Mikšić Medalju grada uručili su Marijani Kruljac, predsjednici Invalidnog društva „Ilco“.

 

Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje MEDALJU GRADA INVALIDSKOM DRUŠTVU ILCO NOVA GRADIŠKA, za nesebičan i požrtvovan rad na unapređenju kvalitete života osoba sa stomom.

 

Udruga Ilco samostalno djeluje od 2001. godine, a okuplja osobe oboljele od raka debelog crijeva te druge bolesnike oboljele od bolesti probavnog trakta. Udruga danas broji 35 članova, svi su 80% tjelesni invalidi. Članica su Saveza ilco društava Hrvatske. Predsjednica udruge gospođa Marijana Kruljac članica je Predsjedništva Saveza Ilco društava Hrvatske u kojemu se osobito zalagala za izmjenu i donošenje novog Pravilnika o ortopedskim pomagalima koji je u mnogome oboljelima pomogao i olakšao život. Svaki oboljeli od ove bolesti tijekom liječenja u novogradiškoj bolnci ima stalnu skrb i pomoć Ilco udruge, osobito nakon izlaska iz bolnice.

 

Udruga Ilco Nova Gradiška je prva i jedina udruga u zapadnoj Slavoniji koja je skrbila o takvim bolesnicima te su, uz novogradišku i županijsku Ligu za borbu protiv raka, inicijatori osnivanja sličnih udruga u Požegi i Slavonskom Brodu. Dobitnici su vrijednih priznanja, a svojim su djelovanjem uz puno zalaganja i odricanja pomogli brojnim oboljelim sugrađanima i svojim humanim radom pridonijeli promociji našega grada diljem Hrvatske i Europe – navodi se u obrazloženju.

Related Post

DVD NOVA GRADIŠKA

Autor - 16/10/2012 0
NOVA GRADIŠKA 16. listopada 2012. – Najmlađi pripadnici DVD-a Nova Gradiška jučer su izveli prikazne vježbe na 25 metara sa…

DOKAZANI HUMANITARCI

Autor - 22/06/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 22. lipanj 2013. – U još jednoj redovnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi iskazali su se dobrovoljni darovatelji iz…