Udruga „Suncokret“ partner u projektu „Zajednički kroz život“ dobila osobni automobil

590 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 5. rujna 2020. -U ime Udruge s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška Zlatko Vukšić preuzeo je u petak u Osijeku osobni automobil Suzuki Ingis 1,2 GL+2WD Hybrid vrijedan 93.087 kuna.
Automobil je udruzi dodijeljen u sklopu realizacije projekta koji provodi pod nazivom „Zajednički kroz život“ s projektnim partnerima Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama „Golubica“ Vukovar, Udrugom osoba intelektualnim teškoćama Istre i Centrom za inkluziju i podršku u zajednici od 1.svibnja 2020. do 1. svibnja 2022. godine. Isti automobil preuzela je i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Golubica“ Vukovar.
Automobili će se koristiti za potrebe pripreme i provedbe aktivnosti pružanja usluge pomoći pri uključivanju osoba s intelektualnim teškoćama u programe u zajednici na području Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije, poslove podrške pri formiranju i radu grupa za samozastupanje te podrške organizaciji javne kampanje “Život u zajednici”.
Svrha projekta je povećati socijalnu uključenost osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji kroz individualiziranu podršku i razvoj inkluzivnih socijalnih usluga na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Istarske županije. Navedeno će se postići setom edukacija, pregledom dobre prakse, pružanjem inkluzivnih socijalnih usluga te javnom kampanjom.
Ciljane skupine projekta su sa područja 8 projektnih županija: 60 osoba s intelektualnim teškoćama, 40 članova obitelji i udomiteljskih obitelji te 40 stručnjaka koji rade s osobama s intelektualnim teškoćama.
Ukupan proračun projekta je 1.487.694,26 kuna. Financira se iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici faza 1. u iznosu od 85 posto i Proračuna RH u iznosu od 15 posto ukupnog proračuna projekta.

Related Post