11 NOVOZARAŽENIH: U brodskoj OŠ „Bogoslav Šulek“ određena samoizolacija za sve zaposlenike do 16. rujna

789 0

Na području Brodsko-posavske županije do sada 443 zaražene osobe, trenutno aktivnih 111, 9 osoba u bolnici, 641 u samoizolaciji

SLAVONSKI BROD, 6. rujna 2020. – U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 11 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 443, dok je broj aktivnih slučajeva 111 (2 aktivne osobe više u odnosu na prethodni dan). Hospitalizirano je 9 osoba (4 osobe više u odnosu na prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 641 osoba (80 osobe manje u odnosu na prethodni dan).

Zbog jednog zaraženog djelatnika u OŠ Bogoslav Šulek u Slavonskom Brodu, određena je mjera samoizolacije za sve zaposlenike škole do 16. rujna 2020. godine. Stoga će se od sutra (07.09.) do isteka samoizolacije nastava u ovoj školi izvoditi isključivo online odnosno po modelu C. Sve navedeno odnosi se na matičnu školu u Slavonskom Brodu te na područne škole u Vranovcima i Šušnjevcima. Od 17. rujna 2020. godine nadalje nastava će se izvoditi normalno odnosno po modelu A.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – priopćio je danas Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera CZ BPŽ.

Related Post