DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA 2017.: Stotine lampiona noćas gori na putu kojim je prošla novogradiška kolona sjećanja

2117 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 19. studeni 2017. – U organizaciji HVIDR-e Nova Gradiška i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Nova Gradiška, a u suradnji s navijačima Bad Blue Boysa i Torcide, večeras su se Novogradiščani u koloni sjećanja od Doma hrvatskih branitelja do murala u Benkovićevoj ulici prisjetili svih vukovarskih žrtava i odali im počast.

Stotine lampiona gori noćas uz kolnike na putu kojim je prošla novogradiška kolona sjećanja, od Doma hrvatskih branitelja, preko Trga kralja Tomislava, Relkovićeve i Svačićeve ulice do murala u Benkovićevoj ulici.

Uz molitvu, lampioni su zapaljeni kod spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana i kod murala gdje su navijači Bad Blue Boysa i Torcide i ove godine bakljadom, u spomen na žrtve obilježili najtužniji dan u povijesti Vukovara.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara održano je pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška.

18. studenog 1991. godine Vukovar je pao u ruke srpskog agresora. Tijekom tromjesečne opsade poginula su 1624 hrvatska branitelja i civila.

Related Post

Kuća Djeda Božićnjaka

Autor - 01/12/2019 0
Autor Franjo Samardžić NOVA GRADIŠKA, 1. prosinac 2019. – Na otvaranju ovogodišnjeg Adventa u našem gradu najmlađi Novogradiščani bili su…

GRADSKO VIJEĆE

Autor - 22/03/2013 0
Bez kredita od 11 milijuna kuna teško će biti realizirani projekti koji se dijelom financiraju iz gradskog proračuna i vjerojatno…