DAN ŽENA: Forumašice novogradiškog SDP-a karanfilima darivale Novogradiščanke

1364 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 7. ožujka 2020. – Tradicionalno, obilježavanju Međunarodnog dana žena u Hrvatskoj i diljem svijeta priključio se i Forum žena novogradiškog SDP-a. Predvođeni predsjednicom Marijom Bradašić Mikolčević novogradiške esdepeovke i esdepeovci tim su povodom u Ulici slavonskih graničara Novogradiščankama, uz čestitke, poklanjali karanfile i podsjećale ih na prava žena i nužnost da se za njih i dalje bore.
Uz predsjednicu karanfile su im darivali gradonačelnik Vinko Grgić i njegovi zamjenici Ivana Trupina i Borislav Vidošić, te predsjednica gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas Vujčić.
Žene imaju razloga da slave društvena, ekonomska, kulturna i politička dostignuća žena, kako diljem svijeta, tako i u Hrvatskoj, ali i da pozivaju na akciju za postizanje potpune ravnopravnosti, budući da se promjene se ne događaju uvijek željenom brzinom jer nailaze na prepreke i predrasude.
-Pod novim vodstvom nastavljamo dugogodišnju tradiciju Foruma žena GO SDP-a Nova Gradiška. Okupio se velik broj žena koje su nam došle pomoći, pripremiti i podijeliti karanfile našim sugrađankama. Lijepo je što nas se i muškarci sjete na ovaj dan, koji je više od stotinu godina aktualan i poznat po borbi za prava žena, ali i prilika da pričano o ženama i njihovom položaju u društvu – kazala je Marija Bradašić Mikolčević.
Na primjedbu da ima i onih koji ne slave 8. ožujak dodaje da žene imaju pravo slaviti ono što žele i nitko nam taj jedan dan u godini ne može oduzeti.
-Makar taj dan ćemo biti ujedinjene, družit se, proslavit ga i ukazivati na položaj žena u društvu koji nije zadovoljavajući i može biti bolji- kaže Marija Bradašić Mikolčević.

Related Post