DANAS JE OD POSLJEDICA MOŽDANOG UDARA PREMINUO HRVATSKI BRANITELJ I SPORTSKI DJELATNIK MIROSLAV VREBAC (1960. -2011.)

1508 0

Na braniku domovine

Miroslav Vrebac bio je hrvatski branitelj i zapovjednik 2. satnije 3.bojne 121.brigade. Dragovoljac Domovinskog rata ,satnik Miroslav Vrebac svakako je jedan od onih koji su najzaslužniji za stvaranje Hrvatske države u najtežim danima novije Hrvatske povjesti.

 

Kao hrvatski dragovoljac odazvao se pozivu savjesti i medu prvima se na zapadnoslavonskom ratištu nesebično stavio na raspolaganje Domovini ni trenutka ne razmišljajući o sebi i osobnoj sigurnosti. Kao zapovjednik 2. satnije 3. bojne 121. brigade Nova Gradiška sudjelovao je u svim ratnim operacijama koje su vođene na Novogradiškom ratištu, od zloglasnog cetničkog uporišta Mašićke Šagovine, Trnave i Gorica do Širinaca.

Kako zbog svoje odlučnosti i hrabrosti pokazane u presudnim trenucima tako i u svom svakodnevnom životu Miroslav Vrebac je poznat i priznat medu braniteljima i građanima Nove Gradiške kao osoba koja se nije ustručavala bilo koje odgovornosti i zadatka koji je postavljen ispred njega, kako u ratu tako i u miru. Sigurno je da je ovaj grad prerano izgubio jednoga od svojih heroja, građanina, sportskog djelatnika i velikoga ljubitelja planinarenja i prirode. Miroslav Vrebac će kao pozitivna ličnost koja je na svojevrsni način zadužila ovaj grad i njegove građane sigurno dugo vremena ostati u njihovom sjećanju a najviše će svakako nedostajati obitelji, mnogobrojnim prijateljima i suborcima.

Počivao u miru prijatelju i neka ti je laka hrvatska zemlja koju su toliko volio. Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Nova Gradiška ovim putem izražava iskrenu sućut ozalošćenoj obitelji i rodbini. (Arsen Granda,UHDDR Nova Gradiska)

 

Istaknuti sportski aktivist

 

Bio je dugo godina u upravnim tijelima raznih novogradiških klubova, a najviše u novogradiškoj Slogi, gdje je bio član užeg vodstva kluba. Kao istaknuti sportski aktivist bio je više godina u Izvršnom odboru Saveza sportova i u jednom mandatu i predsjednik te krovne sportske udruge Nove Gradiške. Isticao se u Povjerenstvu za izbor sportaša godine i u drugim akcijama od općeg interesa. Bio je dugogodišnji planinar i vrlo aktivni član Društva za sportsku rekreaciju i uz to vrsni natjecatelj u nekoliko disciplina. Smrću Miroslava Vrepca novogradiški sport izgubio je jednog vrlo poštenog, svestranog i realnog sportskog djelatnika, pa će ostati u dugom sjećanju svim Novogradiščanima i diljem Brodsko-posavske županije, pa i šire. (Ivo Petranović)

 

Gornja Trnava 1992. godine

FOTOGRAFIJE SA SVEČANOSTI “SPORTAŠI GODINE” ODRŽANE 28. siječnja

Mašička Šagovina (proljeće 1992. godine) – 3. Bojna

Sastanak uoči napada na Mašičku Šagovinu

Related Post

In memoriam Stjepan Mađarević

Autor - 13/01/2011 0
13. siječanj 2011. – Preminuo je Stjepan Mađarević (60) poznati dugogodišnji nogometni djelatnik NK Budućnosti iz Rešetara, koji je nakon…

U SPOMEN

Autor - 21/09/2012 0
U Novoj Gradiški je 16. rujna 2012., nakon kratke i teške bolesti, umro Igor Pahljina. Bio je tajnik Ogranka Malice…