DANAS MANIFESTACIJA “Diko moja priko kola priđi”

1042 0

NOVA GRADIŠKA, 6. listopada 2019. – U organizaciji Folklornog ansambla mladih danas će se održati tradicionalna manifestaciju pod nazivom „Diko moja priko kola priđi“. Počinje u 12 sati okupljanjem sudionika kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u ulici Ivana Gorana Kovačića gdje će biti položeno cvijeće i zapaljene svijeće, a uz molitvu će im biti odana počast za doprinos koji su svojim životima dali za slobodu koju danas uživamo.
Kolona konjanika i konjskih zaprega proći će ulicama Župe Jug, do crkve u Ljupini. Na povratku će doći do doma Bešlić, proći kroz Trenkovu ulicu do PVC stolarije Jurišić u Ulici kralja Zvonimira, a porom proći kroz Ulicu Ivana Gorana Kovačića do Doma za starije i nemoćne osobe „Grgić“ gdje će biti završetak ove manifestacije. Na navedenim punktovima bit će uz pjesmu i ples, organizirano druženje.
-Ovom manifestacijom želimo podsjetiti ljude kako se nekada išlo u ophode za kirvaj u kojima su se vozili u zapregama, obučeni u narodne nošnje- kaže Veronika Terzić, predsjednica Folklornog ansambla mladih.
Ova manifestacija po šesti put se organizira u povodu blagdana Kraljice svete krunice u župi Jug.

Related Post