Češka beseda na Novogradiškom glazbenom ljetu

706 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 19. kolovoza 2018. – Članovi Češke besede Nova Gradiška i okolica i ove su godine bili sudionici Novogradiškog glazbenog ljeta. Na najpoznatijoj glazbenoj, kulturnoj, zabavnoj i gospodarsko manifestacije ove su godine sudjelovali peti puta. Na štandu u Ulici Slavonskih graničara, ispred ureda Turističke zajednice, predvođeni svojim predsjednikom Zdravkom Konjićem, privlačili su pozornost češkom glazbom, prezentirali neke od svojih aktivnosti. i posjetitelje počastili bramborkom, tradicionalnim pikantnim češkim jelom. Od dobro začinjenog krumpira kod štanda su ga pravile članice udruge.

Bio je to ujedno i jedan od Dana češke kulture, manifestacije koju tijekom godine udruga organizira u raznim terminima, a koja se zove se Dani češke kulture. Mora se naglasiti da brojne aktivnosti koje udruga organizira uspješno prezentira javnosti jer se većina i odvija u javnim prostorima.

Između ostalog, mogu se pohvaliti organizacijom Likovne kolonije, okupljanjem na Strmcu na tradicionalnoj manifestaciji Pjesma i riječ na otvorenom, koja je ujedno i tradicionalni piknik na kome se članovi udruge i njihovi gosti druže i zabavljaju. U prosincu u povodu blagdana svetog Nikole organiziraju okupljanje najmlađih članova. posvećenu najmlađima.

Related Post

UDRUGA „TROBOJNICA TKANICA“

Autor - 08/03/2016 0
DRGALIĆ, 8. ožujak 2016. – Đurđica Peterlik, predsjednica Udruge „Trobojnica tkanica“ okupila je sinoć u dvorani Vatrogasnog doma svoje članice…