Češka beseda na Novogradiškom glazbenom ljetu

799 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 19. kolovoza 2018. – Članovi Češke besede Nova Gradiška i okolica i ove su godine bili sudionici Novogradiškog glazbenog ljeta. Na najpoznatijoj glazbenoj, kulturnoj, zabavnoj i gospodarsko manifestacije ove su godine sudjelovali peti puta. Na štandu u Ulici Slavonskih graničara, ispred ureda Turističke zajednice, predvođeni svojim predsjednikom Zdravkom Konjićem, privlačili su pozornost češkom glazbom, prezentirali neke od svojih aktivnosti. i posjetitelje počastili bramborkom, tradicionalnim pikantnim češkim jelom. Od dobro začinjenog krumpira kod štanda su ga pravile članice udruge.

Bio je to ujedno i jedan od Dana češke kulture, manifestacije koju tijekom godine udruga organizira u raznim terminima, a koja se zove se Dani češke kulture. Mora se naglasiti da brojne aktivnosti koje udruga organizira uspješno prezentira javnosti jer se većina i odvija u javnim prostorima.

Između ostalog, mogu se pohvaliti organizacijom Likovne kolonije, okupljanjem na Strmcu na tradicionalnoj manifestaciji Pjesma i riječ na otvorenom, koja je ujedno i tradicionalni piknik na kome se članovi udruge i njihovi gosti druže i zabavljaju. U prosincu u povodu blagdana svetog Nikole organiziraju okupljanje najmlađih članova. posvećenu najmlađima.

Related Post

Autor - 04/05/2018 0
NOVA GRADIŠKA,  4.  svibnja  2018. – Novogradiščani, ali i svi oni koji se nedjeljom zateknu u našem gradu imati će…

HRVATSKA ZAJEDNICA ŽUPANIJA

Autor - 10/02/2016 0
Zagreb, 10. veljače 2016. – Hrvatska zajednica županija aktivno se uključuje u raspravu oko najavljene buduće reforme lokalne i regionalne…