UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH NOVA GRADIŠKA

1691 0

„Echoes of Art“ – Zvukovi umjetnosti

Nova Gradiška, 9. Siječanj 2016. – Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška sredinom siječnja započinje provedbu još jednog projekta unutar Erasmus+ Programa.

Projekt je odobren na nedavno provedenom natječaju Agencije za mobilnost i programe Europske Unije koja je zadužena za provedbu ovog programa u Republici Hrvatskoj.Riječ je o projektu unutar Ključne akcije 1 – Mobilnost pojedinaca u svrhu učenja; razmjeni mladih pod nazivom „Zvukovi umjetnosti“. Projekt će trajati do srpnja 2017.

 

Projekt je razvijen u suradnji s nekoliko međunarodnih partnera, kako sljedi: Baltic Regional fundiz Latvije, Javni zavod za mlade Ruše iz Slovenije, Backlashiz Španjolske, Aktif Genclik ve Spor Kulubu Dernegiiz Turske, Asociata D.G.Tiz Rumunjske iAKTOiz Portugala.

 

Projekt je usmjeren osiguravanju inkluzivnog sudjelovanja svih mladih unutar naših zajednica, neovisno o preprekama s kojima se oni susreću, kroz interkulturalnu razmjenu i dijalog, a okupit će 44 sudionika. Razmjena će se održati u našem gradu, od 10. do 18. ožujka.

 

Tijekom razmjene mladi će steći znanja o tome kako se izražavati i artikulirati svoje stavove kroz fotografiju. Sudionici će zajednički raditi na stvaranju fotografija na temu diskriminacije, prihvaćanja različitosti, izbjeglica, te svakodnevnih poteškoća s kojima se susreću osobe s invaliditetom. Korištenjem metodologije participativne fotografije kao učinkovitog alata za ostvarivanja angažmana mladih, razvoja vještina i društvene inovacije pružit ćemo priliku svakom sudioniku u grupi kako bi mogao ispričati svoju priču i podijeliti svoje stavove. Projektom ćemo utjecati na njihovu osviještenost, društvenu promjenu, razvoj kreativnosti i kritičkog mišljenja, te osobni razvoj. Tijekom provedbe aktivnosti bit će organizirana izložba kojom ćemo doprijeti do lokalne zajednice, te time utjecati na pozitivnu društvenu promjenu u stavovima koje imamo prema drugima i drugačijima.

 

Zaključno, promocija projekta na društvenim mrežama i organizacija izložbe u svih 7 uključenih zemalja pružit će doprinos u podizanju svijesti unutar tih zajednica o negativnim oblicima ponašanja, fokusirajući se na netolerantno ponašanje prema različitima. Vjerujemo kako ćemo ovim projektom doprinijeti stvaranju povezanije i uključivije Europe koja slijedi vlastite vrijednosti.

 

Nikolina Jureković

Voditeljica projekta

UGNG

Related Post