NOVAGRA PREDSTAVLJA DOBITNIKE GRADKSIH PRIZNANJA

1659 0

NOVA GRADIŠKA – Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje MEDALJU GRADA ŠPORTSKOJ UDRUZI GLUHIH NOVA GRADIŠKA, za hvale vrijedne rezultate u sportu osoba s oštećenim sluhom.

 

Športska Udruga gluhih Nova Gradiška okuplja osobe oštećena sluha, a glavna im je djelatnost planiranje i razvoj sveukupnih sportskih aktivnosti, malog nogometa, kuglanja, stolnog tenisa, pikada, badmintona te atletike. Iza njih je i niz projekata u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije te razna neformalna učenja i radionice s brojnim europskim partnerima. Okupljaju 40 osoba, djece, mladih i odraslih. Kontinuirano sudjeluju na brojnim natjecanjima kao što su Državna prvenstva gluhih, domaći i inozemni turniri u malom nogometu, Županijska kuglačka liga i brojna druga. Dobitnici su brojnih nagrada i priznanja, a svojim su radom i postojanjem dokazali da je kvalitetan život s poteškoćama itekako moguć i ostvariv.

 

Vrijedni sportaši su nastavili i u 2016. godini nizati sjajne rezultate.

 

Državno prvenstvo gluhih u kuglanju za muške se održalo dana 16.04.2016. – ekipni dio natjecanja i 17.04.2016. – pojedinačni dio natjecanja.

 

U prvom djelu ekipnog natjecanja sudjelovali su 6 ekipa iz Bjelovara, Varaždina, Zagreba, Rijeke, Splita i Nova Gradiške. Novogradiščani su prvi puta nakon osamostaljenja Hrvatske sudjelovali u I. kuglačkoj ligi za gluhe (muški). Za Novogradiščane su sudjelovali sljedeći igrači: Alen Kohajda, Ivan Šimunović, Leonardo Krnjaković, Josip Bošnjak, Vlado Deanović i Damir Arelić te smo imali veliki izostanak najboljeg kuglača Željka Miličevića koji je bio ozlijeđen. Na samom natjecanju – ekipnom djelu uz izuzetno jake konkurencije mnogih ekipa, na veliko iznenađenje Novogradiščani su osvojili treće mjesto sa 20 bodova što predstavlja za nas veliki uspjeh, a bili smo totalni autsajderi na samom natjecanju. Dogovor u samoj ekipi i taktička prednost je bila naša jača strana te smo uspjeli ostvariti što veći rezultat a to je bio ostanak u prvoj ligi. Sljedećeg dana 17.4.2016. – pravo nastupa su ostvarili Alen Kohajda, Leonardo Krnjaković, Damir Arelić i Vlado Deanović. Novogradiščani su također ostvarili zapažene rezultate među prvih deset mjesta gdje su ostvarili isti broj srušenih čunjeva koji je iznosio 502 za Leonarda Krnjakovića i Vladu Deanovića. Dok su Alen Kohajda i Damir Arelić bili na zlatnoj sredini od 15 do 20. Mjesta u pojedinačnom djelu natjecanja.

5. PRVENSTVO HRVATSKE U PIKADU ZA GLUHE I NAGLUHE:OSVOJENA BRONČANA MEDALJA

 

Ekipa Športske udruge gluhih Nova Gradiška osvojila je brončanu medalju na 5. prvenstvu Hrvatske u pikadu za gluhe, održanom 8.listopada.

 

8. listopada održano je 5. prvenstvo Hrvatske u pikadu za gluhe u Sesvetama, na kojem je sudjelovala Športska udruga gluhih Nova Gradiška. Nastupile su ukupno 23 ekipe i 110 natjecatelja i natjecateljica iz Varaždina, Bjelovara, Siska, Nove Gradiške, Zadra, Osijeka, Belišća, Pule, Karlovca, Rijeke, Slavonskog Broda i Zagreba.Prvo mjesto osvojila je ekipa Varaždina 1 sa 4267 bodova, drugo mjesto ekipa Varaždina 2 sa 3816 boda, a treće mjesto ekipa Nova Gradiška 1 s ukupno osvojenih 3531 bodova.

 

Čestitamo svim igračima i igračicama koje su nastupale za svoju ekipu i dale svoj veliki doprinos te se u naše i u ime Kluba roditelja, zahvaljujemo roditeljima koji su dozvolili da njihova djeca sudjeluju na ovom natjecanju.

 

DRŽAVNO PRVENSTVO ZA GLUHE I NAGLUHE U FUTSALU 2.liga

 

Športska Udruga gluhih Nova Gradiška je sudjelovala na Državnom prvenstvu u FUTSALU – 2.liga koji se održao dana 15. Listopada 2016. godine u dvorani Elektrotehničke škole – Nova Gradiška.

 

Sudjelovalo je 4 športska kluba gluhih i nagluhih iz Nove Gradiške, Varaždina, Belišća te Zadra. Dolaskom novog tehničkog direktora Raula Gojanovića dio pravila za Futsal se izmijenio kao što je 2 x 20 minuta te naziv mali nogomet se promijenio- sad se zove Futsal.

 

Naime, dali smo sve od sebe i doista smo se potrudili da održimo ugled Športske udrugu gluhih Nova Gradiška. Tog dana igranja pokupili smo 1 pobjedu i dva poraza te smo skupili 3 boda što je bilo dovoljno za osvojeno treće mjesto a dok je prvo mjesto je zasluženo osvojio Zadar, drugo mjesto je pripalo Varaždinu. Za ŠUG NG su nastupili Ivica Marjanović, Antonio Škvorić, Ivan Šimunović, Josip Bošnjak, Damir Starčević, Toni Mladić, Mate Bekavac, Nikola Markaj, Karlo Žunec, Ivica Terzić i Leonardo Vučak. Svim igračima se zahvaljujemo na maksimalnom trudu te smo imali najmanje prekršaja od svih klubova na natjecanju i osvojili smo FAIR PLAY.

 

Zahvaljujemo se na potpori Elektrotehničkoj školi odnosno Brodsko-posavskoj županiji, Savezu sportova Nova Gradiška, Hrvatskom sportskom savezu gluhih na tehničkoj potpori u organizaciji prvenstva, sucima Đuri Keseru i Zdenku Mergedušu te zapisničaru Branku Tomeku. Na kraju svega jedna velika zahvala volonterima Športske udruge gluhih Nova Gradiška koji su bili uz nas cijelo vrijeme te su pomagali gostima da se što bolje snađu u ovom gradu.

Related Post